Predstavujeme novú generáciu IdeaPad Pro 5/5i, IdeaPad Slim 5/5i, IdeaCentre Mini 5i, IdeaPad Flex 3i Chromebook, Lenovo Tab M9 a príslušenstvo

  • Nová generácia IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5 prináša viacero nových funkcií na zvýšenie výkonu s cieľom zlepšiť používateľský zážitok.
  • Najnovšie notebooky IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5 sa môžu pochváliť väčšou obrazovkou, možnosťou OLED a väčším touchpadom pre väčšie pohodlie.
  • Chromebook IdeaPad Flex 3i ponúka svižnosť 2 v 1 pre produktivitu a poskytuje to, čo je potrebné pre výkon na cestách.

Pred veľtrhom CES spoločnosť Lenovo predstavila svoju najnovšiu generáciu spotrebiteľských zariadení vybavených zaujímavými funkciami a vylepšeniami. S piatimi novými výkonnými a prenosnými notebookmi IdeaPad, elegantným a kompaktným stolným počítačom IdeaCentre a 9-palcovým tabletom Lenovo sú tieto zariadenia navrhnuté pre rôzne scenáre. Či už pracujete, študujete, tvoríte alebo len doháňate čas s priateľmi mimo mesta, tieto nové produkty ponúkajú rýchlosť, všestrannosť a pohodlie.

IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5: Spoľahlivý výkon

IdeaPad Pro 5i
IdeaPad Pro 5i

Nové notebooky IdeaPad, ktoré sú určené na spoľahlivý každodenný výkon, naďalej ponúkajú spotrebiteľom kvalitu, štýl a výkon s neuveriteľnou hodnotou. Nový IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5 Gen 8 sú k dispozícii v dvoch voliteľných veľkostiach obrazovky, 14-palcovej a 16-palcovej verzii, a tiež v dvoch farebných variantoch, arktickej sivej a mrazivej modrej4.

Nové notebooky IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5 prinášajú vyšší výkon, ktorý je určený pre bežného používateľa, vrátane zvýšeného  výkonu s dokonalejším chladením, ktoré umožňuje chladnejšie a tichšie používanie. Vďaka najnovším procesorom Intel® alebo AMD Ryzen™ a až grafickému procesoru NVIDIA® GeForce najnovšej generácie si používatelia môžu užívať vyšší výkon, či už ide o vytváranie obsahu, hranie hier alebo len prenos veľkých dátových súborov. Ak k tomu pridáte systém Windows 11, výhody produktivity, kreativity a multitaskingu sa ešte zvýšia.

Medzi ďalšie funkcie patrí o 25 % väčšia dotyková plocha na lepšiu navigáciu, infračervená kamera FHD s 3D senzorom (ToF) a inteligentné prihlasovanie pomocou funkcie Windows Hello. Notebooky sú tiež vybavené slotom na rozšíriteľné úložisko SSD (k dispozícii v 16-palcovom modeli), ktoré umožňuje ukladať viac dát. Vďaka vybaveniu portami USB 4.0 a Thunderbolt™ 4.0 si používatelia môžu vychutnať rýchlejší prenos dát a vyššiu produktivitu.

Pokiaľ ide o displej, nové 16-palcové modely IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5 sú vybavené úplne novým dynamickým prepínačom displeja, ktorý zvyšuje počet snímok za sekundu. Rýchlejšia obnovovacia frekvencia až 120 Hz umožňuje celkovo plynulejšie sledovanie videí alebo hranie hier. Vďaka rozlíšeniu displeja QHD+, pomeru strán 16:10 a 90 % AAR ponúkajú tieto notebooky rozsiahlejší zážitok zo sledovania a pokrývajú % farebný priestor sRGB.

Keďže študenti a zamestnanci trávia čoraz viac času pozeraním na obrazovku, displej s nízkou úrovňou modrého svetla s certifikátom Eyesafe®  účinne pomáha s pohodlím očí a nová fyzická clona na ochranu súkromia pridáva ďalšiu úroveň bezpečnosti. Užite si ďalšie hodiny výdrže batérie1 po 15 minút nabíjania2, čo je ideálne pre tých, ktorí trávia dlhý čas online na stretnutiach a v triedach, alebo pre tých, ktorí jednoducho zabúdajú pravidelne dobíjať svoj notebook. Okrem toho je funkcia Smart Power navrhnutá tak, aby rozpoznala správanie používateľa. Pracuje tak, aby upravila a zvýšila výkon v rámci inteligentného režimu napájania a chladenia a poskytla adaptívny výkon, výdrž batérie a chladenie na základe skutočného používania. 

V najnovšej generácii notebookov IdeaPad Pro 5i a IdeaPad Pro 5 je posilnená aj vízia spoločnosti Lenovo znížiť vplyv na životné prostredie, pretože spodný kryt notebookov je vyrobený z 50 % z recyklovaného hliníka. V rámci produktového radu IdeaPad sú teraz k dispozícii aj volitelné služby kompenzácie emisií CO2 od spoločnosti Lenovo.

IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5:  Väčšia veľkosť obrazovky a nový OLED displej

Nové prenosné, tenké a ľahké notebooky IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5 Gen 8 sú vyrobené na podporu každodennej hybridnej práce a vzdelávania. Väčšia 16-palcová veľkosť obrazovky ponúkne rozlíšenie až 2,5K, zatiaľ čo 14-palcová je  volitelne vybavená displejom FHD OLED a rozlíšením až 2,2K.3 Obe veľkosti obrazoviek sú doplnené o 90 % AAR a 100 % DCI-P3 pre mimoriadne živé farby so všestranne dokonalým zobrazením. V súlade s prenosným charakterom IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5, s ktorými sa teraz ľahšie pracuje kdekoľvek sa nachádzate, dokonca aj vonku počas slnečných dní, vďaka jasu až 400 nitov, ktorý je k dispozícii na 14-palcovej obrazovke. Okrem toho je displej s certifikátom TÜV Rheinland s nízkou úrovňou modrého svetla naďalej dôležitým prvkom pre bezpečnosť očí. Vylepšená infračervená kamera s rozlíšením FHD ponúka presnejšie zobrazenie a pridanie fyzického krytu webkamery na ochranu súkromia je ďalšou atraktívnou funkciou pre študentov a pracujúcich profesionálov.

Novinkou na IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5 je aj pohodlný väčší touchpad, ktorý používatelia ocenia pre produktivitu a jednoduché používanie bez nutnosti dvíhať prsty. Zažite silu výkonu s najnovšími procesormi Intel® Core™ a AMD Ryzen 7000. Možnosť vykonávať viac úloh je v tejto generácii jednoduchšia vďaka dvom plnohodnotným portom USB typu C®. Atraktívny, elegantný dizajn nových IdeaPad Slim 5i a IdeaPad Slim 5 ponúkne tri nové trendové farby – fialovú, sivú a modrú Abyss Blue4 – takže si zákazníci môžu vychutnať širšiu škálu možností a vybrať si podľa vlastných preferencií.

Používatelia môžu tieto notebooky chrániť pred neočakávanými udalosťami vďaka pokročilej službe podpory Lenovo Premium Care .5 Táto komplexná služba, ktorá zahŕňa personalizovanú hardvérovú a softvérovú podporu,pomoc s prvou inštaláciou  a servis  priamo na mieste používania, ponúka pokoj na duši bez ohľadu na to, kto a kde používa to ktoré zariadenie.

IdeaPad Flex 3i Chromebook (12”, 8): Neviazaná produktivita 

Pre maximálny mobilný potenciál ponúka Chromebook IdeaPad Flex 3i (12″, 8)  o niečo väčšiu obrazovku ako predchádzajúca generácia, ale s flexibilitou, vďaka ktorej môžete na cestách robiť viac. Tento všestranný, tenký a ľahký 12-palcový Chromebook 2 v 1 možno používať ako notebook alebo tablet, ktorý sa drží alebo je vyrobený tak, aby stál na pracovnom stole v režime stanu. Vo dne či v noci sa môžete spoľahnúť na jeho dlhú výdrž batérie až 12 hodín1. Takisto má certifikát TÜV Rheinland na nízku úroveň modrého svetla, voliteľnú podsvietenú klávesnicu, vyššiu obrazovku s pomerom strán 16:10 a ergonomickú funkcia drop-hinge, ktorá zdvihne klávesnicu o 15 stupňov pre pohodlnejšie písanie. Toto všetko a viac zvyšuje zážitok z práce, štúdia a zábavy.

Tento Chromebook umožňuje spotrebiteľom chrániť svoje súkromie počas videokonferencií a online vyučovania, pretože je vybavený možnosťou výberu HD alebo FHD kamery s fyzickým krytom webkamery, ako aj tlačidlom na stlmenie zvuku. Medzi ďalšie vylepšenia oproti predchádzajúcej generácii patrí vyšší výkon procesora najnovšej série N od spoločnosti Intel , dva reproduktory orientované na používateľa vyladené technológiou MaxxAudio od spoločnosti Waves a rýchlejšie pripojenie prostredníctvom Wi-Fi 6E.10

Lenovo Tab M9: Jednoducho to, čo je potrebné na vrátenie času

Lenovo Tab M9
Lenovo Tab M9

Keď si chcete oddýchnuť od stresu v práci a škole, Lenovo Tab M9 ponúka základné prvky zábavy na uspokojivé multimediálne zážitky. Tento tablet s hmotnosťou pod jeden kilogram (~344 g) a hrúbkou len 7,99 mm pozostáva z 9-palcového HD displeja umiestneného v štýlovom dvojfarebnom kovovom kryte, ktorý ponúka pohodlné držanie v ruke. Zážitok zo sledovania, ktorý poskytuje tablet Lenovo Tab M9 s podporou služby Netflix HD, umocňuje priestorový zvuk Dolby Atmos® a jeho dva stereo reproduktory. Jeho osemjadrový procesor MediaTek® Helio G80, operačný systém Android™ 12 a až 128G úložisko poskytujú používateľom výkon a priestor, ktorý potrebujú na streamovanie a ukladanie svojich obľúbených filmov a seriálov s výdržou batérie až 13 hodín1 prehrávania videa. Zážitky z aplikácií budú profitovať aj z rýchleho pripojenia Wi-Fi 5 a optimalizovanej funkcie GPS tabletu. 

Keď v rámci zábavy uprednostňujete čítanie, Lenovo Tab M9 ponúka pohlcujúci režim čítania, ktorý simuluje farbu skutočných stránok knihy, umožňuje používateľom zjemniť tón pre ich oči a dokonca ponúka na výber rôzne zvuky okolia. Ak sa príbeh stane príliš dobrým, certifikácia TÜV Rheinland pre starostlivosť o oči dáva používateľom istotu, že ich oči sú chránené, takže môžu čítať celú noc. Budú tiež pokojní, keď budú vedieť, že ich tablet je zabezpečený funkciou odomknutia tváre, ktorá umožňuje pohodlné a bezpečné prihlásenie. Na všestrannú ochranu samotného zariadenia možno k tabletu pribaliť priehľadné puzdro, ako aj fóliové puzdro6 so stojanom na pohodlné prehliadanie a streamovanie bez použitia rúk.

Zapojte a hrajte s univerzálnym dokom Lenovo 500 USB Type-C®

Ak používateľ hľadá univerzálne pripojenie USB typu C, ktoré poskytne bezproblémové pripojenie plug-and-play navrhnuté na zvýšenie všestrannosti a produktivity, táto dokovacia stanica mu ho poskytne. S jediným káblom môžu používatelia využívať rýchle dátové prenosy, dva monitory s rozlíšením 4K, nevyhnutné rozšírenie portov s vedomím, že používajú riešenie, ktorého 40 % vonkajšieho plášťa dokovacej stanice tvorí plast s recyklovaným obsahom. 

Ceny a dostupnosť

  • IdeaPad Pro 5i (14”, 8) s procesorom Intel Core bude dostupný od júna 2023 s cenou od 949
  • IdeaPad Pro 5i (16”, 8) s procesorom Intel Core bude dostupný od júna 2023 s cenou od 1099
  • IdeaPad Pro 5 (14”, 8) s procesorom AMD Ryzen bude dostupný od mája 2023 s cenou od 899  
  • IdeaPad Pro 5 (16”, 8) s procesorom AMD Ryzen bude dostupný od júna 2023 s cenou od 999
  • IdeaPad Slim 5i (14”, 8) s procesorom Intel Core bude dostupný od júla 2023 s cenou od 799
  • IdeaPad Slim 5i (16”, 8) s procesorom Intel Core bude dostupný od júla 2023 s cenou od 949
  • IdeaPad Slim 5 (14”, 8) s procesorom Intel Core bude dostupný od júna 2023 s cenou od 649
  • IdeaPad Slim 5 (16”, 8) s procesorom AMD Ryzen bude dostupný od júna 2023 s cenou od 669
  • IdeaPad Flex 3i Chromebook (12”, 8) bude dostupný od mája 2023 s od 439
  • Lenovo Tab M9 bude dostupný od februára 2023. Cena bude zverejnená.
  • Lenovo 500 USB Type-C Universal Dock bude dostupný od júna 2023 s od 199

Zdroje: Lenovo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.