Xiaomi svoje tablety so sériou Pad 7 chce posunúť na ďalšiu úroveň.

Tablety sú opäť trendom, čo dokazuje aj počet nových zariadení vydaných ročne. Medzi veľkých a obľúbených výrobcov v tomto segmente sa radí aj Xiaomi, ktoré už čoskoro predstaví novú generáciu tabletov v podobe série Xiaomi Pad 7. Nové tablety so sebou majú priniesť aj výraznejšie vylepšenia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, ktorá už tak zaujala pomerom cena / výbava. Tento rok sa však zdá, že Xiaomi vsadí na nové súčasti výbavy, ktoré by mohli mierne narušiť politiku lacnejších tabletov.

Nová séria Xiaomi Pad 7 by totiž mohla konečne priniesť OLED displeje, na ktoré fanúšikovia dlho čakajú. Aj minuloročná generácia tabletov totiž ponúkala len IPS LCD panel, ktorý už nie je takou populárnou súčasťou výbavy. Tohtoročné modely by však mohli priniesť zmes medzi IPS LCD a OLED panelmi.

Séria Xiaomi Pad 7 ponúkne nové displeje

Modelový rad Xiaomi Pad 7 by na trh mohol prísť v treťom štvrťroku tohto roka. Už o pár mesiacov sa teda predstaví nová generácia tabletov z dielne Xiaomi v zložení niekoľkých modelov. Pozornosť však na seba pútajú niektoré lepšie vybavené kúsky, ktoré by nasadili OLED panely. Išlo by tak o výraznú zmenu, ktorá by sa ale týkala len niektorých modelov. Aby totiž čínsky výrobca mohol udržať ceny nižšie, musí do série zahrnúť aj modely s IPS LCD panelom.

Xiaomi Pad 6Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6

Dva modely série by nakoniec mali profitovať z lepších displejov, pričom konkrétne sa rozpráva o Xiaomi Pad 7 Pro a Xiaomi Pad 7 OLED. Jeden z týchto modelov bude mať dokonca typ displeja uvedený v názve, čo naznačuje aj to, že v ponuke budú aj tablety s IPS LCD panelom. Zatiaľ nie je známe, ktoré z nich sa dostanú aj na globálny trh. Ako je to totiž u Xiaomi zvykom, len niektoré tablety sa počas roka dostanú aj oficiálne do Európy.

Okrem vylepšenia v oblasti displeja sa očakáva, že tablety zo série Pad 7 od Xiaomi vsadia aj na najnovší výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý je aktuálne aj riešením v nových vlajkových lodiach. Batéria tabletov by sa mala pohybovať okolo 10 000 mAh, pričom výkon nabíjania zatiaľ nie je známy.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.