Spoločnosť TCL je aktuálne svetová dvojka na trhu televízorov a jednotka na trhu 98-palcových televízorov. V Miláne predstavila produkty v oblasti domácej zábavy, televízorov a soundbarov. Určené sú aj pre hráčov, športových či filmových fanúšikov.

To najlepšie z technológie Mini LED spoločnosti TCL

Za kvalitou obrazu stojí predovšetkým samotná technológia obrazovky. Od roku 2018 používa TCL technológiu Mini LED a výrazne na ňu spolieha.

TCL uviedla prvý televízor s technológiou Mini LED v roku 2019. Spotrebitelia ocenili výhody technológie Mini LED, ako je zvýšenie počtu zón lokálneho stmievania (čo umožňuje dosiahnuť vyššiu úroveň jasu) pre lepší kontrast, farby a čistotu a celkovo lepšiu kvalitu obrazu.

Najväčšia hodnota, ktorú Mini LED ako relatívne nová zobrazovacia technológia prináša používateľom, spočíva v tom, že dokáže do ultratenkej obrazovky vmestiť vysokú kvalitu obrazu. TCL založila v roku 2020 vlastné oddelenie vývoja Mini LED a optických technológií, ktorého hlavným cieľom je prekonať túto výzvu výrobou najvyššieho počtu LED zón podsvietenia na trhu. Po takmer ročnom výskume spoločnosť TCL v roku 2021 uviedla na trh svetovo prvý televízor TCL OD Zero Mini LED s hrúbkou len 9,9 mm a 1920 stmievacími zónami. Ten v porovnaní s ponukou OLED ponúka porovnateľnú kvalitu obrazu. Vďaka použitiu vysokoúčinných diód Mini LED so širokým uhlom svietenia sa TCL podarilo dosiahnuť špičkový jas HDR 2 000 nitov, čo zabezpečuje čistý obraz aj počas denného svetla.

Pre Slovensko je dôležité, že si TCL kladie za cieľ sprístupniť špičkové technológie všetkým. Potom ako v TCL vytvorili kvalitné obrazovky Mini LED, začali hľadať praktické spôsoby, ako ich vyrábať vo veľkom. Tradične vysoké náklady na produkty Mini LED sú pôsobené aj vyšším počtom potrebných LED diód. V TCL vyvinuli postup, ktorý výrazne znížil náklady na technológiu LED, bez toho aby to malo vplyv na rovnomernosť zobrazenia obrazu.

Okrem lepšieho zážitku zo sledovania je Mini LED taktiež šetrnejší k planéte. Nielen že samotné diódy Mini LED môžu byť vyrobené energeticky úspornejšie, ale vďaka ich schopnosti stmievať len určité oblasti je k dosiahnutiu rovnakej úrovne jasu potrebné menej energie než pri iných technológiách podsvietenia.

Nový rad TCL C84: vynikajúca zábava s Mini LED

V roku 2023 rozšíri TCL svoje portfólio o novú generáciu technológie TCL Mini LED a ďalšie možnosti, vrátane doposiaľ najväčších televízorov Mini LED, nových technológií pre lepší obraz a pokročilých herných funkcií.

Mini LED televízor TCL C84
Mini LED televízor TCL C845

Najnovšia generácia TCL Mini LED vám ponúkne ešte lepší vizuálny zážitok vďaka vysokému a presnému kontrastu, menšiemu bloomingu, vysokému jasu a lepšej rovnomernosti obrazu.

Nový vlajkový televízor radu C84 nastavuje latku vynikajúcej audiovizuálnej kvalite a softvérových funkcií a zabezpečuje vynikajúci výkon. Tento model je založený na technológiách TCL Mini LED a QLED a je podporovaný algoritmami kvality obrazu AiPQ Processor 3.0, takže poskytuje vynikajúci výkon v kvalite obrazu. Jas 2 000 nitov umožňuje tejto obrazovke HDR dosahovať taktiež vynikajúci kontrast.

Vďaka technológiám Game Master Pro 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game bar, 240Hz Game Accelerator a najnovším podporovaným formátom HDR (vrátane HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ) je tento nový televízor TCL Mini LED výborným spoločníkom na sledovanie filmov, športových prenosov a hier v HDR. Rad C84 je teraz k dispozícii vo veľkostiach 55″, 65″, 75″ a 85″.

Nové televízory TCL radu C74 a C64

Tento rok na jar TCL rozšírila svoj rad QLED o dve novinky: televízory TCL QLED 4K radu C64 a C74.

Začiatkom apríla spoločnosť TCL odhalila svoj nový televízor TCL 4K QLED radu C64. Tento nový rad kombinuje technológiu QLED, 4K HDR Pro a 60Hz Motion Clarity pre farebný a ostrý obraz HDR. Vďaka technológiám Game Master, FreeSync a podpore najnovších formátov HDR (vrátane HDR10+, Dolby Vision) predstavuje tento televízor TCL vynikajúcu hodnotu pre tých, ktorí chcú vysokokvalitnú interaktívnu domácu zábavu. Môžete si s ním vychutnať všetky filmy, športové prenosy a hry v HDR. Rad C84 je teraz k dispozícii vo veľkostiach 43“, 50“, 55“, 65“, 75“ a 85“.

QLED televízor TCL C74 a C64
QLED televízory TCL C74 a C64

TCL navyše v Miláne predstavila svoj úplne nový rad C74, ktorý kombinuje QLED s technológiou Full Array Local Dimming, 4K HDR Pro a 144Hz Motion Clarity Pro pre plynulý, ostrý a skvele vyfarbený obraz HDR. Rad C74 je navyše vybavený funkciou Game Master Pro 2.0 – súborom softvérových funkcií TCL prispôsobených k optimalizácii herného zážitku. Rad C74 je teraz k dispozícii vo veľkostiach 55″, 65″ a 75″.

Väčšia kolekcia TCL XL

TCL chce ponúknuť ešte väčší zážitok z domáceho kina z pohovky a rozširuje svoju kolekciu TCL XL. Tá zahŕňa všetky modely televízorov s uhlopriečkou nad 65 palcov a až do 98 palcov. Rada XL s viac možnosťami a novými veľkosťami obrazoviek v Európe umožňuje podobný zážitok ako v kine v pohodlí obývačky, bez toho aby došlo k strate detailov. Spoločnosť TCL prináša do Európy napríklad 85-palcový model XL Mini LED C84 s centrálnym stojanom, ktorý sa vojde aj na malú plochu a ľahko sa integruje do rôznych interiérov.

Optimalizovaný a plynulejší zážitok pre milovníkov hier

TCL je veľmi aktívna v odvetví hier a poskytuje hráčom kvalitné obrazovky. Pre vážnych aj príležitostných hráčov je tu nový rad C od spoločnosti TCL, ktorý je vybavený výkonnými funkciami optimalizovanými špeciálne pre hráčsku komunitu. Vďaka natívnej obnovovacej frekvencii obrazovky 144 Hz, technológii 240 Hz Game Accelerator a nízkej vstupnej latencii (len 5,67 ms) si môžete vychutnať plynulý obraz v hrách bez obáv zo zadrhávania alebo trhania obrazu.

Nový režim Game Master Pro 2.0 navyše umožňuje odomknúť pokročilé nastavenia displeja a technológie, ktoré sú vytvorené na mieru pre výnimočný herný zážitok. Vďaka podpore viac formátov HDR, ako sú Dolby Vision IQ a HDR10+, sa televízory TCL navyše dokážu prispôsobiť takmer akémukoľvek zdroju hier. Technológia ADM FreeSync umožňuje plynulé hranie bez artefaktov vďaka synchronizácii reálneho času s ľubovoľnou obnovovacou frekvenciou hernej konzoly alebo počítača.

Nové soundbary

TCL sa snaží rozširovať svoj produktový rad a ponúka nové zvukové produkty, ktoré sa hodia k televízorom. S nimi získate zážitok z domáceho kina v kvalite reálneho kina.

Soundbar TCL S642
Soundbar TCL S642

Tento rok na jar uvádza spoločnosť TCL Europe na trh nový rad soundbarov S64 s technológiou Dolby Audio:

  • Nový 2.1kanálový vysokokvalitný soundbar S642W s bezdrôtovým subwooferom a výkonom 200 W
  • Nový 3.1kanálový vysokokvalitný soundbar S643W s bezdrôtovým subwooferom a výkonom 240 W

Tieto nové modely so štíhlym a elegantným dizajnom obsahujú rozhranie HDMI 1.4 s ARC a sú taktiež vybavené technológiou DTS Virtual:X a Bluetooth 5.3.

Soundbar TCL S643
Soundbar TCL S643

Zdroje: vlastné, TCL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.