Nové vydanie časopisu TOUCHIT už nájdete vo vašej obľúbenej predajni tlače.

Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať tiež cez mobilnú aplikáciu. Ak ste predplatiteľ, máte prístup do mobilnej aplikácie zadarmo. Aktivujte si aplikáciu tu. Čo všetko v novom vydaní TOUCHIT nájdete?

Ukážeme vám najnovšie skladacie telefóny s ohybným displejom, ktoré predstavil Samsung či Huawei. Aká je vlastne ich budúcnosť a dajú sa dobre používať? Aj o tom sa dočítate v tomto vydaní TOUCHIT.

V tomto vydaní prinesieme niekoľko užitočných tipov pre školákov – aký notebook či tablet si majú vybrať, aké aplikácie používať a aké príslušenstvo budú potrebovať.

Pozrieme sa aj na predstavy Facebooku o metavesmírnej budúcnosti. Budeme naozaj komunikovať cez virtuálnych avatarov v naprogramovanom svete?

Povieme vám čo je to NFT a ako na ňom neprerobiť. Nezabudli sme ani na testy. Otestovali sme televízor od TCL vhodný pre menšiu rodinu či slúchadlá od Niceboy.

V našich mesačných  súťažiach zase hráte o lampu Goalzero, slúchadlá Niceboy a reproduktor HP. Zapojte sa do našich mesačných súťaží tu.

Nové vydanie TOUCHIT 7-8/2022 už nájdete v každom dobrom novinovom stánku. Najlepšou cestou, ako sa dostať k časopisu je predplatné, teraz iba za 12,50 eura>>

Pozrite sa, čo v novom vydaní TOUCHIT ešte nájdete:

Čo je to NFT a ako na ňom neprerobiť

NFT je najnovším trendom v oblasti spojenia technológie a umenia. Existuje veľká skupina ľudí, ktorí sú ochotní investovať do NFT a v našom článku vysvetľujeme, čo si vlastne kupujete a aký je váš vzťah po zakúpení NFT na dané dielo.

Facebook a jeho sen o veľkej metavesmírnej budúcnosti

Metaverse je najskôr označenie nadchádzajúceho posunu nášho používania počítačov a komunikačných technológií. Mark Zuckerberg verí v skorý príchod metaversa natoľko, že naň vsadil celú svoju spoločnosť, a to bezuzdne a naplno. Túto problematiku rozoberáme do hĺbky.

Facebook MetaZdroj: Facebook
Mark Zuckerberg

Notebook pre školáka: Ako kúpiť notebook a neplatiť viac, než treba?

Maximálny cenový strop za notebook pre školáka sme na základe našich skúseností stanovili na 850 eur. To je suma, ktorú považujeme za akceptovateľnú aj s istou rezervou. V článku nájdete konkrétne odporúčania na notebooky aj s bližším vysvetlením.

Aplikácie pre školákov a základná výbava počítača

Do tohto článku sme vybrali šikovné aplikácie, ideálne ak sú aj zadarmo. Bežnou praxou súčasných vývojárov je poskytnúť časť funkcionality bez poplatku, pokročilejšie funkcie potom za mesačný alebo jednorazový poplatok. Na všetko upozorňujeme.

SmartfónZdroj: Unsplash
Smartfón

Smartfónové novinky: Do kancelárie aj do montážnej dielne

Testovali sme smartfóny s cenovkou od 160 eur až po modely za 2000 eur. V tomto teste nájdete všetko podstatné za posledné obdobie. Kvalitný telefón s plnou výbavou dnes kúpite za cenu od 350 eur. My upozorníme na to, za čo sa pripláca.

Redmi Note 11 Pro+ 5GZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Redmi Note 11 Pro+ 5G

Najnovšie skladačky Galaxy Z

Samsung ukázal najnovšie skladacie telefóny a v článku popisujeme, čo nás na nich zaujalo najviac. Ide hlavne o prispôsobenie softvéru pre tieto typy zariadení, zväčšenie výdrže na batériu a každodenné používanie.

Z Fild4 a Z Fold4Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Displeje na Galaxy Z Flip4 (vľavo) a Z Fold4 (vpravo) majú teraz lepší pomer strán

Značky: