V novom vydaní magazínu touchIT vám poradíme, ako si správne vybrať mobilný telefón.  Detailne sme sa pozreli na najnovší Apple iOS 9 a podelíme sa o poznatky z jeho testovania. Dočítate sa aj o tom, či nás Windows 10 skutočne sleduje a ako je to s bojom aplikácií na trhu či požičiavaním peňazí cez internet

Pripravili sme megatest smartfónov, otestovali šesť tabletov rôznych formátov aj monitory do domácnosti a kancelárie. Cyklistom ukážeme, ako si zo svojho bicykla môžu urobiť skutočný smart bike a milovníci  inteligentných domácností si tiež prídu na svoje.

Ak vás už nebaví používať androidové rozhranie od výrobcu, v článku Nadstavby pre Android ukážeme ako si ho zmeníte. Pomôžeme aj s rozhodnutím či inovovať na nový Microsoft Office 2016 a rovnako vytunujeme váš Gmail.  Pre milovníkov appiek sme opäť pripravili zaujímavý výber, dokonca aj pre appky Windows 10. A ako každý mesiac, aj teraz si môžu naši čitatelia stiahnuť ESET SmartSecurity a ESET Antivirus zadarmo.

Magazín touchIT stojí za to!
Pýtajte si ho v každom dobrom novinovom stánku iba za 1,99 eura.
Ak nás chcete podporiť, objednajte si predplatné! Zapojíme vás aj do súťaže o skvelé ceny!
Stojí iba 16,50 eur za 10 vydaní a vy tak získate váš magazín touchIT plný zaujímavého technologického obsahu priamo k vám domov. Navyše sa zapojíte do predplatiteľskej súťaže.
Kompletný obsah nájdete tu:

obsah_2015_05_nowat

Pozrite si výber zaujímavých článkov:

iOS 9: V znamení detailov
titulkaios9_nowat

Apple v polovici septembra sprístupnil novú verziu svojho mobilného operačného systému. iOS 9 neprináša na prvý pohľad výrazné zmeny, avšak v jadre obsahuje viacero vylepšení a drobných úprav, ktoré sú prínosom pre používateľov. Nový systém sme podrobili redakčnému testovaniu, prinášame vám naše poznatky.

Skutočne nás Windows 10 sleduje?

titulka_2windows10_nowat

Okolo nového operačného systému Windows 10 sa točí veľké množstvo otázok v súvislosti so zberom dát. Mnohí používatelia sú vystrašení z toho, že systém je otvorenými dverami do ich súkromia. Zberá Microsoft o používateľoch nejaké dáta? A ak áno, aké a prečo?

Ako si vybrať mobilný telefón?

vyberame_smartfon_nowat

Výber mobilného telefónu zvažuje každý. Niekto má väčšie možnosti, iný sa zase spolieha na dobrú ponuku operátora. Trh je vyvážený, možnosti sú široké, asi len málokto zmení operátora kvôli dostupnosti vybraného zariadenia.

Zúfalý boj aplikácií o pozornosť

boj_appiek_nowat

Z pohľadu používateľa sú obchody Google Play alebo Apple AppStore rajskou záhradou, kde si každý odtrhne presne to, čo potrebuje. Z pohľadu aplikácií a ich tvorcov však ide o krutú džungľu s tvrdými zákonmi prírody, kde prežije len ten najsilnejší.

Smartfóny, ktoré vás prekvapia

huawei_titulka_nowat

Vyskúšali sme sedem smartfónov. Je to poriadna nádielka, na ktorej vidno jednu hlavnú zmenu na trhu. Výrobcovia prestali vnímať low-end modely ako nutné zlo, ktoré im robí najväčšie predajné čísla.

Tablety na šesť spôsobov

test_tabletov_nowat

Šesť tabletov a šesť rôznych formátov. Počas posledného mesiaca sa nám v redakcii vystriedala dvojica tabletov s rôznymi uhlopriečkami a pomerom strán 4:3, jeden konvertibilný Android s LTE pripojením, jeden „štandardný“ tablet, nový Yoga Tab a zariadenie, ktoré leží niekde medzi tabletmi a smartfónmi. Má totiž 6,8-palcový displej.

Nadstavby pre Android: Ktorá je najlepšia? (1. časť)

titulka_appky_nowat

Android ponúka čiastočnú variabilitu vo forme nadstavieb pre operačný systém. Tie sú obvykle špecifické pre jednotlivých výrobcov. Nadstavby v niektorých prípadoch upravujú grafické rozhranie systému, prípadne pridávajú ďalšie extra funkcie.

Toto je však iba malý výber z obsahu magazínu touchIT, ktorý na vás čaká v stánkoch so 104 stranami za 1,99 eur. Nezabúdajte, že najlepšou cestou k vášmu magazínu je predplatné, ktoré si môžete objednať tu. Navyše vás zapojíme aj do predplatiteľskej súťaže. 

 

 

Značky: