Spoločnosť Antik aj pre túto sezónu pripravila zdieľané dopravné prostriedky. Veľkou zmenou je to, že v tejto sezóne už nie je treba platiť depozit. Môžete tak za naozaj zaujímavú cenu môžete tieto zdieľané prostriedky vyskúšať.

Zdieľané dopravné prostriedky

V showroome Antik sme videli aj niektoré prototypy, ktoré ešte na svoje uvedenie na trh čakajú. V súčasnosti Antik prevádzkuje v rámci zdieľaných dopravných prostriedkov klasické a elektrické bicykle, ďalej elektrické kolobežky, skútre a existuje aj elektrická motorka. Tieto prostriedky fungujú napr. v Košiciach, Poprade, Bratislave a v ďalších mestách.

Spojenie s mestskou hromadnou dopravou

Zaujímavosťou je spojenie týchto dopravných prostriedkov s mestskou hromadnou dopravou. To momentálne funguje v Košiciach. Pritom za nákup cestovných lístkov dostávate voľné minúty napr. na použitie elektrickej kolobežky. Antik pritom v metropole východu buduje špeciálne nabíjacie ostrovčeky, momentálne ich je okolo 50. Tieto ostrovčeky sú pritom doplnené o solárne nabíjacie články. Dnes funguje aj pridelenie voľných minút za nákup časových lístkov.

Z autobusu priamo na kolobežku
Z autobusu priamo na kolobežku

Pripravované dopravné prostriedky

Z hľadiska samotných dopravných prostriedkov sme videli horský elektrický bicykel, dokonca aj v špeciálnom vyhotovení pre deti. Antik pre túto sezónu upravil aj uzatvárací mechanizmus. Antik ponúka aj možnosť poskytnúť svoje služby pre tretie strany. Ktokoľvek si tak napr. v momentálne nepokrytom meste môže zriadiť formu zdieľania dopravných prostriedkov.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Špeciálny Antik horský bicykel špeciálne určený pre deti.

Powerbanky

Ďalšou zaujímavosťou je spôsob zapožičania nabíjacích powerbánk. Pre ne pripravil Antik špeciálnu nabíjaciu stanicu a v súvislosti s príchodom odídencov z Ukrajiny je poplatok za zapožičanie powerbanky nulový. Powerbanku si pritom môžete požičať napr. v Košiciach a vrátiť napr. v Bratislave. Je to efektívna cesta ako si na cestách udržať mobilný telefón nabitý.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Nabíjacia stanica pre Antik powerbanky

V centrále Antiku existuje aj predajný automat, z ktorého si pomocou aplikácie Antik Smartway môžete kúpiť občerstvenie. Našu návštevu v Antiku sme skončili v dohľadovacom centre tohto operátora.

Zdroje: Antik, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.