Novembrové vydanie TOUCHIT už prichádza do novinových stánkov. Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať cez mobilnú aplikáciu už teraz. Objednajte si ročné predplatné od 19,90 eur teraz aj s reproduktorom Xiaomi alebo powerbankou Xiaomi. Ak ste predplatiteľ, máte na elektronický prístup automatický nárok. Aktivujte si aplikáciu tu. Časopis samozrejme poputuje aj do vašich poštových schránok.

V novembrovom vydaní sme otestovali a porovnali dna robotické vysávače – Xiaomi Mi Robot Vacuum a iRobot Roomba 966. Ktorý z nich tento súboj vyhral a ktorý si máte kúpiť pod vianočný stromček? Pri odporúčaní vianočných darčekov ešte zostaneme, pripravili sme totiž aj špeciálnu sekciu, do ktorej sme zaradili tipy na vianočné darčeky pre každého.

Novembrový TOUCHIT je však aj o hardvérových testoch. Otestovali sme Samsung Galaxy Note 9 a prinášame naše skúsenosti po viac ako mesačnom používaní. Rovnako sme testu podrobili aj Garmin fénix 5X Plus – ide o športové hodinky bez kompromisov. Nájdete tu však aj test najnovších Android tabletov, test reproduktorov do vrecka aj na poličku či test LG OLET B8.

Ak sa zaujímate o umelú inteligenciu, potom by ste rozhodne nemali vynechať článok o umelej inteligencii v rukách štátu. Nazrieme aj do mikroskopickej mechaniky do vnútra smartfónov. V článku MacOS Mojave sme zhrnuli najlepšie novinky tohto operačného systému s tipmi, ako ich použiť v praxi. A navyše prinášame aj napaľovací softvér Ashampoo Burning Studio 2018 úplne zadarmo.

V našich súťažiach môžete zase vyhrať atraktívne ceny LED lampu, Sygic GPS navigáciu, karaoke mikrofón či športový náramok. Zapojte sa do súťaží tu.

Nové vydanie už môžu naši predplatitelia čítať na svojom smartfóne či tablete a v týchto dňoch ho dostanú do svojich poštových schránok. Na vás ostatných čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať ročné predplatné od 19,90 eura v našom eshope.  Teraz aj so Xiaomi powerbankou či Xiaomi bezdrôtovým reproduktorom. Kúpte si predplatné tu. 

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dozviete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis, pre ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii.

Národný vývoj umelej inteligencie vchádza do akcie

Pokročilé systémy umelej inteligencie budú v mnohých ohľadom kľúčovým hybným prvokom 21. storočia. Keďže vlastnenie tých najpokročilejších systémov nepochybne výrazne ovplyvní celú geopolitickú situáciu, môžeme očakávať, že ich vývoj už nebude len jednoduchým komerčným snažením, ale rovno národným záujmom. A zrod týchto nových praktík začíname vidieť práve teraz.

Vyberáme robotický vysávač: iRobot vs. Xiaomi

Robotickým vysávačom a ich podrobnému porovnávaniu sme sa už na stránkach magazínu TOUCHIT viackrát venovali a budeme sa im venovať aj v budúcnosti. Tento článok sme sa však rozhodli koncipovať trochu inak. Prečo? Pretože zachytáva situáciu z reálneho života.

Reproduktory do vrecka aj na poličku

Jesenná nádielka reproduktorov je pestrá. Vyskúšali sme miniatúrne kúsky do vrecka aj skutočne masívne regálovky. Obe skupiny reproduktorov majú svoje miesto. Na domáce počúvanie sa oplatí kúpiť nejaký stereo systém. Keď chcete reproduktor „prehadzovať“ z miestnosti do miestnosti alebo ho ešte aj so sebou nosiť, vtedy prichádza na rad multimediálny segment.

MacOS Mojave – najlepšie novinky v praxi

Už dlhé roky patrí MacOS medzi najobľúbenejšie operačné systémy. Je jednoduchý, rýchly a predovšetkým dbá na zabezpečenie dát používateľa. Najpoužívanejší nie je, ale jeho používatelia sú najlojálnejší a ak raz na macOS prejdete, tak je veľká pravdepodobnosť, že pri ňom zostanete. Od roku 1984 sa toho veľa zmenilo a aktuálna verzia, macOS Mojave (10.14), je skutočne odladený systém s množstvom zaujímavých a prepracovaných funkcií, ktoré vám žiadny iný systém neponúkne. Dozaista nie v takom jednoduchom a do detailu spracovanom balení. Apple má jednu veľkú konkurenčnú výhodu, ktorá vyplýva z dlhoročného budovania ekosystému, ktorý spája všetky Apple zariadenia. Ten ekosystém nemá na trhu konkurenciu a ponúka veľa výhod, ktoré sú v prípade macOS Mojave ešte dokonalejšie.

Teraz predplatné aj s powerbankou alebo reproduktorom Xiaomi

Nové vydanie už môžu naši predplatitelia čítať na svojom smartfóne či tablete a v týchto dňoch ho dostanú do svojich poštových schránok. Na vás ostatných čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať ročné predplatné od 19,90 eura v našom eshope.  Teraz aj so Xiaomi powerbankou či Xiaomi bezdrôtovým reproduktorom. Kúpte si predplatné tu.