Facebook a Messenger sa neustále menia.

Facebook v týchto dňoch aplikuje niekoľko noviniek pre používateľov sociálnej siete aj komunikačnej aplikácie Messenger. Hoci sme o nich písali nedávno, k téme sa vraciame, nakoľko sa zmeny začínajú objavovať aj medzi používateľmi na Slovensku.

Príbehy na nástenke

Prvou výraznou novinkou je zakomponovanie funkcie Príbehy. Facebook ju najskôr spustil v službe Instagram, neskôr ju zabudoval do Messengera a teraz sú Príbehy súčasťou aj samotnej aplikácie Facebook. Nájdete ich priamo na nástenke, v hornej lište.

Príbehy sú zatiaľ dostupné iba v rámci mobilných aplikácií, na webovom rozhraní nám ich zatiaľ sociálna sieť neponúkla. Ich koncept spočíva v tom, že zdieľate fotky, videá alebo ich mix, pričom Príbeh je dostupný iba počas 24 hodín. Fotku či video môžete priamo poslať aj vybranej osobe a aj v tomto prípade je platnosť iba 24 hodín, resp. 2 pozretia.

Pokiaľ sa pozornejšie zaujímate o sociálne siete, potom pravdepodobne viete, že funkcia Príbehy pôvodne pochádza zo služby Snapchat.

Reakcie v Messengeri

Druhou novinkou je možnosť reagovať na konkrétnu správu v rámci súkromnej komunikácie cez službu Messenger. Funguje to podobne ako reakcie na statusy. Ako reakciu na správu môžete poslať niektorého zo smajlíkov, ktorý vyjadruje vašu reakciu. Zaujímavou novinkou, ktorá bola často žiadaná, je reakcia palec dole. Avšak tá je dostupná iba v súkromnej komunikácii, na Facebooku ju nenájdete.

Reakcie pre Messenger sú dostupné v mobilných aplikáciách aj v rámci webového rozhrania. Všimnite si ikonu smajlíka pri každej správe. V prípade webu sa ikona zobrazí, keď prejdete kurzorom myši na konkrétnu správu.

Prečítajte si aj:

3 najväčšie novinky na Facebooku, ktoré by ste nemali prehliadnuť

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit