Toto je jedna z tých lepších aktualizácií.

Spotify totiž mierne upraví prostredie tak, aby ste mohli náhodnú hudbu prehrávať jednoduchšie. Oddelí tlačidlo Play / Shuffle a budú na sebe nezávislé. Aktuálne ich v novom albume vidíte spojené a tvoria jeden celok. Na spustenie prehrávania skladieb za sebou v nejakom albume alebo playliste bolo potrebné vojsť na detail skladby a tam tlačidlo deaktivovať, aby nesvietilo nazeleno.

Nová podoba neprináša revolúciu, no niečo, čo vám uľahčí ovládanie. Ak totiž zapnete prehrávanie albumu, automaticky je aktivované náhodné prehrávanie Toto nie všetci chceme a máme radi skladby tak, ako sme si ich zaradili napríklad do playlistu.

A teraz sľubovaný háčik. Spotify na svojom webe deklaruje, že ide o zmenu len pre platiacich používateľov. Oddeľovanie prostredia je v tomto prípade bežnou záležitosťou. Platené aplikácie majú iné možnosti nielen pri Spotify ale aj pri iných aplikáciách pre smartfóny.

Posledné mesiace je však vidieť to, že aplikácia samotná sa tak nabaľuje obsahom, že jej spúšťanie je badateľnejšie spomalené. Vidno to na smartfóne za 1000 eur, teda problém asi nebude v procesore a jeho výkone.

V každom prípade vo svete, kedy sa chrlia aktualizácie ako na bežiacom páse a máme problém sledovať „čo že je to tá novinka?“, je táto aktualizácia celkom k prospechu. Platiaci zákazníci dostanú lepšie ovládanie, nových toto asi veľmi nepriláka.

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.