Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od 1. júna pozíciu finančnej riaditeľky pre Českú republiku, Slovensko, Nemecko a Rakúsko v spoločnosti Plzeňský Prazdroj zastáva Karina Přibylová. Nahradí tak Davida Udala, ktorý sa po novom presunul na pozíciu riaditeľa pre distribúciu a plánovanie.

Karina so sebou prináša bohaté skúsenosti v oblasti financií v medzinárodnej spoločnosti, a predovšetkým veľkú energiu pre rozvoj svojho budúceho tímu. Rovnako, ako naši odborníci často prinášajú svoje skúsenosti získané v Čechách a na Slovensku na medzinárodné pozície v rámci skupiny Asahi, je pre nás naopak obohatením, keď náš tím posilní človek so skúsenosťami z iných krajín,“ hovorí Dragoș Constantinescu, generálny riaditeľ Plzeňského Prazdroja.

Karina Přibylová získala diplom z ekonómie na The University of Salford v Manchestri a titul MBA na Case Western Reserve University v Clevelande. Posledných 19 rokov pôsobila v spoločnosti Procter & Gamble, kde zastávala rôzne pozície v oblasti financií, pričom naposledy išlo o post senior riaditeľky skupiny pre komerčné finančné služby a finančné plánovanie pre región strednej Európy.

Nahradí Davida Udala, ktorý počas uplynulých 20 rokov pôsobil v Plzeňskom Prazdroji na rôznych pozíciách v rámci oddelenia financií, v posledných rokoch na pozícii finančného riaditeľa. Začiatkom tohto roku sa David Udal presunul na pozíciu riaditeľa pre logistiku a plánovanie, na ktorej vystriedal Mareka Pracha. Ten prešiel na pozíciu Head of Supply chain operations AEI v rámci materskej skupiny Asahi Europe & International (AEI), do ktorej spadá aj Plzeňský Prazdroj Slovensko.

Karina Přibylová pochádza z Lotyšska, v Proctor & Gamble začínala v Maďarsku, pracovné skúsenosti v rámci skupiny má tiež zo Švajčiarska, Dubaja, USA, Veľkej Británie i z Českej republiky. Momentálne žije v Prahe so svojím manželom a dvoma synmi, ktorí sú nadšenými hokejistami.

Značky: