V posledných mesiacoch sme si zvykli na pribúdajúce novinky od vývojárov Googlu, tentoraz prišlo opäť na Kalendár.

Do ponuky, kde sa zobrazuje rozloženie kalendára, teda či chcete vidieť denný, týždenný, prípadne mesačný pohľad, pribudla ďalšia položka. Ide o možnosť automaticky skrývať úlohy, ktoré sú evidované ako dokončené. V mnohých prípadoch môže ísť o dokončené stretnutia, prípadne rôzne čiastkové úlohy, či opakujúce sa udalosti, ktoré nechcete ďalej evidovať.

Je bežné, že nechceme odstraňovať staré úlohy, pretože je to pre nás zároveň akýsi záznam, že daná úloha prebehla a už sme ju dokončili. Na druhú stranu sa kalendár resp. časť na evidovanie úloh plní a môže sa javiť ako menej prehľadný. V prípade udalostí má kalendár funkciu zobrazovať udalosti evidované v minulosti v inom odtieni a nie sú také výrazné ako aktuálne alebo nadchádzajúce záznamy.

Novinka teda bude akýmsi prepínačom medzi ich zobrazením a skrytím. Používatelia ich stále môžu evidovať, no nie je potrebné ich mať zároveň aj zobrazené. Bude to fungovať podobne ako pri zapínaní a vypínaní zobrazenia viacerých kalendárov prostredníctvom panela vľavo.

Zatiaľ nie je známy spôsob, ako bude funkcia spravovaná v iných aplikáciách a či táto nová funkcionalita bude fungovať len na webe a v oficiálnej aplikácii od Googlu. Ak budete totiž používať iné aplikácie, je možné, že skrývanie úloh nemusí fungovať správne. Čo sa týka niektorých udalostí, už teraz sa automaticky vytvorené udalosti skryjú, napríklad informácie o letoch, ktoré dostanete prostredníctvom e-mailu.

Ďalšia zaujímavosť, ktorú sme zaznamenali počas niekoľkých mesiacov, sa týkala pridávania plánovaných udalostí prostredníctvom e-mailu. Niektoré z nich sa objavia týždeň pred konaním tejto udalosti a nie sú automaticky vložené z emailovej správy ihneď po tom, ako bola doručená do poštovej schránky.

google-calendar hotove akcie skryvatZdroj: Google

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.