Qualcomm predstavil novú sériu Bluetooth čipov QCC305×, ktorá prinesie pokročilé funkcie aj pre slúchadlá strednej triedy.

Nie je tomu tak dávno, čo sme za dobre vybavené bezdrôtové slúchadlá museli utratiť veľké peniaze. To stále platí pre modely, ktoré sú vybavené ANC. Qualcomm pritom dúfa, že rozšíri svoju ponuku tým, že zavedie niektoré zo svojich najlepších zvukových funkcií do novej série Bluetooth čipov, zameraných na novú generáciu cenovo dostupnejších bezdrôtových slúchadiel.

Qualcomm QCC3056 je prvý z nového radu QCC305×, ktorý ponúka množstvo funkcií prevzatých z čipov vyššej série 51××, vrátane niekoľkých nových funkcií. Bezdrôtové slúchadlá vybavené týmto čipom budú schopné aktivovať hlasových asistentov iba hlasovými povelmi. Vo výbave nebude chýbať Adaptive Active Noise Cancellation, adaptívne zvukové rozlíšenie aptX Adaptive až 96 KHz, aptX Voice a potlačenie ozveny a potlačenia šumu pomocou duálneho mikrofónu. Ale to nie je všetko.

Nový čip bude tiež podporovať Bluetooth LE Audio, ktoré bolo oznámené začiatkom tohto roka na výstave CES 2020. Bluetooth LE Audio umožní lepší prenos zvuku na väčšie vzdialenosti, ako aj zdieľanie zvuku vo viacerých prúdoch medzi viacerými Bluetooth zariadeniami. Samozrejmosťou je aj nízka spotreba energie.

Nový Snapdragon 888 prichádza s podporou zvukových možností čipov série QCC305×. Je tak iba otázkou času, kedy budú na trh uvedené aj cenovo dostupné slúchadlá do uší so skutočne dobrou funkčnou výbavou.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Huawei FreeBuds Pro: Moje obľúbené slúchadlá (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.