Doslova.

Viaceré popredné spoločnosti skúmajú nové formy a technológie pre svoje skladacie zariadenie, čiže nie je prekvapením, že medzi ne patrí aj čínsky gigant Huawei. Spoločnosť začiatkom mája zverejnila patent s názvom „flexibilný podporný mechanizmus obrazovky a rolovateľné elektronické zariadenie„. Spoločnosť o tento patent však požiadala už podstatne skôr. Stalo sa tak 31. októbra 2020.

Portál HuaweiCentral informuje, že celý mechanizmus displeja a rolovateľné zariadenie majú jednoduchú štruktúru a zaberajú iba veľmi malý priestor, hoci z nákresov sa to môže javiť celkom inak. Predpokladáme, že nový patent spoločnosti Huawei nájde svoje uplatnenie v prenosných zariadeniach.

Huawei rolovateľný displejZdroj: HuaweiCentral
Huawei rolovateľný displej

Jednou z možností, ako tento mechanizmus využiť, je teda aj smartfón. Podobné riešenie sme už mohli dokonca vidieť koncom roka 2020 aj v prípade značky OPPO, ktorá nám ukázala model X 2021. Smartfón v štandardnom režime ponúka 6,7-palcový displej. Ten sa však dokáže natiahnuť do šírky a to až do uhlopriečky 7,4-palca. Oppo X 2021 funguje v tomto režime ako malý tablet.

Veríme, že Huawei nájde aj ďalšie možnosti využitia svojho mechanizmu a pritom prinesie minimálne tak zaujímavé zariadenie, akým Oppo X 2021 bezpochyby je. Viac o tomto modeli si môžete prečítať aj v článku nižšie. 

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.