Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sofistikovaná značka, ktorá si zakladá na dizajne, športovom charaktere, inováciách a jedinečnosti, nemôže mať obyčajný areál. Preto značka CUPRA vybudovala svoju centrálu, ktorá dokonale reprezentuje jej DNA. Vitajte v CUPRA Garage, novej žiarivej centrále značky.

–  Inovatívna: Uplynuli dva roky od zrodenia značky CUPRA a jej filozofia a hodnoty zostali nezmenené – ísť svojou vlastnou cestou. A značka to robí aj svojou novou centrálou. Dvojpodlažná budova s celkovou podlahovou plochou 2.400 štvorcových metrov má atraktívny dizajn, pripomínajúci boxy na pretekárskej trati. „Centrála CUPRA predstavuje kulmináciu našej konsolidácie ako nezávislej značky. Vlastné zariadenia nám umožnili rozšíriť náš tím na 200 zamestnancov, ako aj rozšíriť našu rodinu automobilových fanúšikov na celom svete,“ povedal Wayne Griffiths, CEO značky CUPRA. V súlade s trendom mobility budúcnosti je nová budova vybavená 12 nabíjacími miestami pre elektrické automobily.

– Aktuálna: Budova sa vyznačuje najnovšími inováciami v oblasti dizajnu, materiálov a povrchov, rovnako ako modely značky. Okrem toho je energeticky úsporná, osvetlenie a teplota sa automaticky regulujú podľa počasia. Navyše sú materiály použité na výstavbu šetrné z hľadiska životného prostredia. „Nová CUPRA Garage nám umožňuje konsolidovať našu štruktúru v rozhodujúcom období značky, v roku kedy dopĺňame náš výrobný program modelmi CUPRA Leon a CUPRA Formentor a rozširujeme našu medzinárodnú prezenciu. Nový domov značky CUPRA nám poskytuje zdroje a výrobnú bázu pre pokračujúci rast,“ povedal Antonino Labate, riaditeľ pre stratégiu, rozvoj a výrobu CUPRA.

– Pretekárska tradícia: Automobily CUPRA vznikajú na pretekárskych tratiach, sú však konštruované na každodenné používanie. To isté platí aj pre novú centrálu. „Obsahuje kancelárie pre predaj, nákup a financie, výskumné a vývojové oddelenie pre sériové a pretekárske automobily, ako aj prezentačné priestory,“ povedal Jaime Puig, riaditeľ CUPRA Racing. V centrále má svoje priestory aj  oddelenie CUPRA Racing Factory. Tam sa bude vyrábať nový okruhový špeciál CUPRA Leon Competición a kde sa bude finalizovať vývoj modelu CUPRA e-Racer, elektrického cestovného automobilu pre preteky na okruhoch, ako aj niektorých ďalších špeciálnych modelov.

– Sofistikovaná: Na fasáde budovy dominuje hliníkové logo s rozmermi 3,90 x 3 metre medenej farby Cup Copper, ktorá sa používa aj na kolesách a detailoch interiéru automobilov CUPRA. Na budove sú použité charakteristické prírodné farebné tóny a materiály ako meď a žula, ktoré vyjadrujú osobnosť značky v jej modeloch.

Športový lifestyle: Značka CUPRA nie je na svojej púti sama. Jej športový duch ju motivoval spojiť sily s legendárnym futbalovým klubom FC Barcelona, pre ktorý je automobilovým partnerom a partnerom mobility. Svoju súťaživú povahu demonštruje aj sponzoringom medzinárodného šampionátu v športovej disciplíne padel. Tieto aliancie v novej centrále značky dokumentujú osobitné priestory venované partnerom značky.

Nová centrála značky CUPRA bude slávnostne odhalené 20. februára a na podujatí sa uskutoční aj svetová premiéra nového modelového radu CUPRA Leon.

Značky: