Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys prichádza na trh s výkonným dvojpásmovým extenderom s podporou Wi-Fi 6. Model ME70X spolupracujúci s ľubovoľným routerom dokáže efektívne posilniť signál všade tam, kde je potrebný.

Život v rýchlom pruhu s Wi-Fi 6

Technológia Wi-Fi 6 posunie každú sieť o priečku vyššie. Stabilné, výkonné a vysokokapacitné internetové pripojenie je v súčasnej dobe nutnosťou nielen vo firmách, ale aj v domácnostiach. Dostať však bez káblov kvalitný signál tam, kde je treba, môže byť ťažšie uskutočniteľné. S výkonným extenderom Mercusys ME70X sa ale prianie mení na realitu. Stačí ho zapojiť do zásuvky v dosahu existujúcej siete, jednoducho nastaviť jedným stlačením tlačidla WPS, a potom si už len vychutnávať rýchlosť až 1 201 Mb/s v pásme 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz, čo stačí na bezproblémové streamovanie obsahu vo vysokom 4K rozlíšení aj na hranie online hier.

Dve nastaviteľné antény dokážu rozšíriť pokrytie existujúceho routera aj do miest, kam Wi-Fi signál bez extendera nedosiahne. Typicky ide o vzdialené rohy v interiéri alebo miestnosti na prvom podlaží rodinného domu. Nový model je navyše spätne kompatibilný aj s predchádzajúcimi generáciami Wi-Fi, takže ho možno využívať pre všetky zariadenia pripájajúce sa k internetu.

Adaptívny extender s pokročilými funkciami

Mercusys ME70X je navyše úplne adaptívny. Automaticky vyberá najlepšiu cestu k routeru a používateľ sa tak nemusí o nič viac starať a môže v pokoji využívať svoje pripojenie. Náročnejší užívatelia určite ocenia aj možnosť vstavaného režimu dvojpásmového prístupového bodu pomocou ethernetového kábla. Je možné využiť aj ethernetové pripojenie pre rýchle stolné počítače, herné konzoly alebo IPTV.

Dizajnovo podarenému modelu dominujú dve antény, na pravej strane extenderu je umiestnené tlačidlo WPS/reset a port pre ethernetový kábel. Na čele svieti indikátor signálu. Pokiaľ je svetlo zelené, je extender umiestnený na správnom mieste. Červená farba značí slabý alebo žiadny signál a je potrebné lepšie umiestnenie.

Sieť je možné ľahko spravovať pomocou voľne dostupnej aplikácie pre mobilné zariadenia s Androidom a iOS. V jej rozhraní je možné ovládať aj ďalšie chytré produkty od spoločnosti Mercusys.

Kľúčové vlastnosti Mercusys MR60X:

  • Podpora najnovšieho štandardu Wi-Fi 6
  • Vysoká rýchlosť až 1 500 Mb/s
  • Dvojpásmové pripojenie s rýchlosťou až 1800 Mb/s (1 201 Mb/s v pásme 5 GHz, 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz)
  • Možnosť káblového gigabitového pripojenia
  • Režim dvojpásmového prístupového bodu
  • Jednoduché nastavenie
  • Jednoduchá správa pomocou aplikácie
  • Spolupráca s ľubovoľným routerom

Viac informácií o produkte nájdete tu:
https://www.mercusys.com/cz/product/details/me70x

Značky: