Samsung reaguje na zmenenú situáciu, kedy tablety opäť prišli do módy. Ľudia ich radi používajú napr. na sledovanie videa ale aj na prácu.

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

Nový tablet vydrží až 15 hodín prehrávania videa na batériu. Pritom za 80 minút sa so 45 W nabíjačkou nabije na plných 100 %. Zároveň tento tablet môžete použiť aj ako powerbanku na cestách napr. na nabíjanie smartfónu.

Na svete je tak verzia Ultra až so 14,6 palcovým displejom, keďže ľudia chcú veľkú obrazovku a využívajú to na zobrazenie prostredia s viacerými oknami s aplikáciami. Nový tablet má veľmi tenké rámiky s okrajom len 6,3 mm. Tab S8 je celkovo tenký a odolný tablet, dominujúci materiál je Armor Aluminium. Veľmi dobre odoláva škrabancom.

Video komunikácia a natáčanie videa

Samsung sa pri tomto tablete sústredil aj na kvalitu hovoru a video mítingov. Vo výbave sú štyri reproduktory. Je tu predná 12 MPx kamera s uhlom záberu až 120° a funkciou Auto Framing na automatické zachytenie viacerých ľudí v rámci jedného záberu. Tablet je vybavený troma mikrofónmi. Jeden je vzadu pri zadnej kamere, jeden hore pri prednej kamere a posledný v ráme na ľavej strane. K dispozícii je podpora zvuku v Dolby Atmos a odstraňovanie ruchu okolia. Súčasťou tabletu je pero S-Pen, ktoré je držané k tabletu magneticky. Video v 4K je teraz možné nahrávať prednou aj zadnou kamerou.

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

Prenášanie informácií medzi smartfónom a tabletom

Prepojenie QuickShare využíva rýchle prepojenie Wi-Fi 6E na prevod fotografií zo smartfónu do tabletu. Ideálne, ak ho spojíte s telefónom Galaxy S22+ alebo Galaxy S22 Ultra. Vylepšil sa aj režim DeX, tento tablet dokáže tiež fungovať ako externý dotykový displej pre Windows PC. Bezdrôtová klávesnica pre tento tablet sa dá používať aj so smartfónom.

Veľmi oceňujeme, že na Galaxy Tab S8 prémiovo prichádza excelentný strihací program LumaFusion. Jeho podpora by sa mala objaviť v prvej polovici roka 2022. Nevieme sa tohto okamihu dočkať. kvôli LumaFusion sme museli prechodne začať používa iPad.

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

Špecifikácie

Základný model Tab S8 má uhlopriečku 11 palcov, k dispozícii je 8000 mAh batéria. Tab S8+ obsahuje 12,4 palcový displej a je tu 10 090 mAh batéria. No a najväčší tablet Tab S8 Ultra 14,6-palcový displej a kapacita batérie je 11 200 mAh.

Pamäťovú kapacitu je možné rozšíriť pomocou microSD karty až o 1 TB. Snímač odtlačkov prstov je pod displejom s výnimkou modelu Tab S8, pri ktorom je v ráme tabletu.

Ceny, predobjednávky a darčeky

Tablet Tab S8 v pamäťovej kombinácii 8+128 GB s čisto Wi-Fi komunikáciou stojí 749 eur, jeho 5G verzia je za 899 eur. Tablet Tab S8+ v pamäťovej kombinácii 8+128 GB s čisto Wi-Fi pripojením je za 949 eur a jeho 5G verzia je za 1099 eur. Farby sú v tomto prípade na výber, je to grafitová a strieborná .

Najväčší tablet Tab S8 Ultra je pri pamäťovej verzii 8+128 GB a Wi-Fi komunikácii za 1149 eur, jeho 5G verzia je za 1299 eur. Predáva sa aj vybavenejšia verzia 12+256 GB, ktorá v prípade čisto Wi-Fi pripojenia je za 1249 eur a jej 5G verzia je za 1399 eur. Farba tabletu Tab S8 Ultra je teraz len grafitová, strieborná verzia pre 12+256 GB pribudne od marca.

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

Pri predobjednávke Tab S8 Ultra je darčekom ochranný kryt s klávesnicou a touchpadom za 349 eur. Pre ostatné modely je darčekom ochranný kryt s klávesnicou.

Tento tablet predstavujeme aj vo video podobe:

Zdroje: vlastné, prezentácia Samsung, Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.