Vysoká kvalita vyhotovenia, solídna odolnosť, 6,81″ displej IPS s rozlíšením Full HD+ a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, špeciálna technológia RAM Turbo, bleskové 66W nabíjanie – to je horúca novinka Honor Magic4 Lite. Do 30. apríla môžete tento hit strednej triedy získať za atraktívnych 279 eur v rámci špeciálnej akcie na Alza.sk.

Voda mu neprekáža

Dizajn a spracovanie zariadenia Magic4 Lite sú skutočne príkladné. Veľký displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, ktorý zaberá celých 94 % prednej plochy zariadenia, je používateľsky prívetivý: posúvanie a celkové ovládanie pracovnej plochy je vďaka tomu naozaj pohodlné.

Magic4 Lite sa môže pochváliť odolnosťou voči náhodným pádom, vyššiemu teplu alebo chladu či náhodnému kontaktu s vodou, či už v podobe postriekania alebo namočenia. Je to skrátka zariadenie, ktoré si ľahko poradí s občasnými nežiaducimi situáciami, ktoré prináša každodenný život.

Honor Magic4 LiteZdroj: Honor
Honor Magic4 Lite

Čo je RAM Turbo?

Ako jeden z prvých telefónov ponúka Honor Magic4 Lite procesor Qualcomm Snapdragon 695, ktorý podporuje  5G siete. Okrem toho Honor vybavil smartfón aj 6 GB RAM a 128 GB úložného priestoru. Hoci – pamäť RAM možno v skutočnosti zväčšiť až na 8 GB, a to vďaka špeciálnej funkcii RAM Turbo. Zaberá malú časť pamäte ROM a môže ju využívať ako pamäť RAM, čím maximálne zvyšuje efektivitu a prispieva k rýchlejšiemu načítaniu aplikácií.

Keďže smartfóny sa používajú na rôzne činnosti, od hrania hier po písanie správ, telefonovanie a sledovanie videí, prepínanie medzi aplikáciami môže viesť k ukončovaniu procesov na pozadí. Môže sa teda stať, že sa napríklad počas video hovoru automaticky zatvorí hra alebo obľúbená aplikácia, ktorá je otvorená v rovnakom čase, čo používateľa často frustruje. Dôvod je celkom jednoduchý – nedostatok pamäte RAM.

HONOR RAM Turbo rozširuje pamäť RAM komprimovaním aplikácií na pozadí, čím umožňuje otvoriť viacero aplikácií súčasne a nechať ich bežať na pozadí bez straty efektivity. Táto technológia zabraňuje ukončovaniu procesov na pozadí pri prepínaní aplikácií a zabezpečuje prijatie hovoru alebo napísanie správy napriek tomu, že používateľ mobilného telefónu v tom istom čase hrá hru alebo sleduje film. Aplikácia zostáva spustená na pozadí a čaká, aby mohla pokračovať presne tam, kde skončila.

Mimochodom, Honor v tejto súvislosti vykonal sériu testov tak, že otvoril 26 bežne používaných aplikácií a postupne ich v troch kolách v rovnakom poradí kontrolovala – zaznamenávala počet reštartovaných aplikácií a tých, ktoré zostali otvorené. Výsledok? V priemere zostalo otvorených 25 aplikácií.

Honor Magic4 LiteZdroj: Honor
Honor Magic4 Lite

Naozaj bleskové nabíjanie

Za samostatnú zmienku stojí aj batéria a najmä jej nabíjanie. Novinka od Honoru má 4800 mAh batériu s inteligentným úsporným režimom, ktorá po plnom nabití vydrží podľa výrobcu až 16,8 hodiny na sociálnych sieťach, 15,7 hodiny sledovania videí, 10,4 hodiny hrania hier alebo až 25 hodín dlhých hovorov.

Majiteľ tohto Honoru však nemusí zúfať ani vtedy, keď sa batéria vybije. Tento model totiž ponúka ultra rýchle 66W nabíjanie, ktoré je v tejto kategórii bezprecedentné. Telefón sa nabije na 50 % za 15 minút bez prehriatia batérie. Len päť minút nabíjania by stačiť na tri hodiny prehrávania videa alebo až dve hodiny hrania hier.

Ak k tomu pridáte trojitý zadný fotoaparát so 48Mpx hlavným objektívom, 16Mpx selfie kameru, výber z troch farieb (Titanium Silver, Midnight Black, Ocean Blue) alebo predinštalované Google služby, získate kvalitného zástupcu strednej triedy, ktorý sa oplatí.

Honor Magic4 LiteZdroj: Honor
Honor Magic4 Lite

Prečítajte si aj:

Značky: