Ak zháňate bezdrôtové, náhlavné slúchadlá a váš cenový rozpočet je maximálne 50 eur, táto recenzia je práve pre vás.

Lamax Beat Blaze B-1 sú na našom trhu dostupné za cca 40 EUR. Na prvý pohľad zaujmú pekným dizajnom. Farebná kombinácia čiernej s tyrkysovými náušníkmi je veľmi pekná. Výrobca tu dáva možnosť zmeny farby náušníkov, takže si môžete zladiť ich farbu napríklad s oblečením.

sluchadlalamax-4

Medzi hlavné mínusy týchto slúchadiel patrí konštrukcia. Polstrovanie mosta a náušníkov mohlo byť oveľa mäkšie. Už po krátkej dobe na hlave ich musíte dať dole, lebo začnú tlačiť. Nepríjemný pocit pri nosení znásobí aj prítlak, ktorý je dosť silný. Konštrukcia je skladateľná a slúchadlá tak nezaberú veľa miesta pri preprave.

sluchadlalamax-14

Lamax Beat Blaze B-1 ponúkajú 8 hodinovú výdrž batérie. Ak sa batéria vybije, jednoducho pripojíte kábel a môžete pokračovať v počúvaní ďalej. Konektor na pripojenie sa nachádza v pravom náušníku. Taktiež tu má svoje miesto aj microUSB pre dobíjanie, LED diódy, signalizujúce nabíjanie a pripojenie slúchadiel k zariadeniu. Do tohto náušníku výrobca umiestnil aj tlačidlá na reguláciu hlasitosti / prepnutie skladby a tlačidlo na zapnutie / vypnutie. Týmto tlačidlom zároveň aj prijímate a ukončujete hovor. Do ľavého náušníku je vložený mikrofón. Kvalita prijatého hovoru je na slabšej úrovni. Druhá strana sa sťažovala na kvalitu hovoru, ktorý pôsobil sekano.

sluchadlalamax-5

To, čo chýba konštrukcii kompenzuje zvuková stránka. Slúchadlá prekvapili príjemným zvukovým podaním. Zvuk je na túto cenovú kategóriu mierne nadštandardný. Basy, stredy aj výšky sú na slušnej úrovni a sú ľahko rozoznateľné. Maximálna hlasitosť je dostačujúca a ani pri jej vyššej úrovni nedochádza k väčšiemu skresleniu.

sluchadlalamax-7

Zo zvukom sa spájajú aj zvukové upozornenia, ktoré sú po konštrukcii druhým mínusom. Pri zapnutí, prekročení maximálnej / minimálnej hlasitosti a pri prichádzajúcom hovore sa ozve nepríjemný, hlasný a ostrý zvuk. Mohli byť použité oveľa tichšie a jemnejšie upozornenia.

Plusy

  • kvalita zvuku
  • cena

Mínusy

  • konštrukcia
  • zvukové upozornenia

Cena: 44 EUR

Zapožičal: Lamax

Autor: Filip Szalay

6.5 Dobre hrajúce slúchadlá

Lamax Beat Blaze B-1 urobili po zvukovej stránke dobý dojem, avšak konštrukčne mohli byť na vyššej úrovni. Cena, za ktorú sú na trhu, je primeraná a je len na vás, či vás oslovia.

  • Konštrukcia 5
  • Kvalita zvuku 8