Zariadenia spoločnosti Apple by mohli v budúcnosti ponúkať ešte vyššiu odolnosť.

Naznačuje to patent, ktorý spoločnosti udelil americký patentový úrad. Ide o materiál s názvom Spatial Composites. Ten by mohol byť v blízkej budúcnosti použitý pri výrobe iPhonov, hodiniek Apple Watch alebo iPadov. To by zároveň znížilo potrebu používať ochranné puzdra, ktoré z veľkej časti zakrývajú prepracovaný dizajn zariadení, a to nielen od Applu.

Je však celkom možné, že na nové riešenie spoločnosti Apple si budú používatelia dlho zvykať, keďže aj teraz si niektorí z nich, aj napriek zvýšenej odolnosti displejov, lepia na ne ochranné sklá. Rovnaký trend tak môže stále pretrvávať aj pri potrebe chrániť telo smartfónu ochranným puzdrom. Je to istota. Ak však patríte medzi tých, ktorí chcú ponechať dizajn nezmenený, tak Apple čoskoro zabezpečí odolnosť celého tela proti poškriabaniu a oderu. 

iPhone 14Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPhone 14

Doteraz sa pri výrobe smartfónov použili rôzne materiály, ktoré majú svoje výhody, ale aj nevýhody. Napríklad taký plast síce neruší rádiové vlny, ale nie je príliš odolný voči poškriabaniu. Na druhej strane je tu kov, ktorý je odolnejší, ale ruší rádiové signály. Pri výrobe niektorých smartfónov sa použila aj keramika. Tento materiál je na jednej strane odolný proti poškriabaniu a nenarúša konektivitu, ale je krehký a ťažký.

V tomto bode nastupuje Apple so svojím patentom. V prípade Spatial Composites ide o kombináciu kovového a keramického kompozitu so zvýšenou odolnosťou proti poškriabaniu, pevnosťou a minimálnym vplyvom na rušenie signálu

Nová technológia Spatial Composite na ochranu zariadení dopĺňa Apple Crystal Shield pre zvýšenú odolnosť proti poškriabaniu displejov. Kombinácia týchto dvoch riešení má zabezpečiť, aby si zariadenia od Apple zachovali svoj nový vzhľad aj po dlhých mesiacoch používania.

Teraz je však veľmi ťažké odhadnúť, kedy sa takto chránených zariadení dočkáme, keďže ide iba o patent. Nie je dokonca vylúčené, že uvedenie tejto novej technológie na trh potrvá roky.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.