Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V septembri tohto roku bol na Autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom svetovej verejnosti predstavený nový Land Rover Defender.

  • Pri príležitosti znovuzrodenia legendárnej značky automobilka pripravila v Nitre počas tohto víkendu dve špeciálne aktivity. V sobotu 5. októbra exkluzívne predstaví nový Defender slovenskej verejnosti súčasne na nitrianskom Autosalóne aj počas Dňa otvorených dverí, ktorý je určený pre jej zamestnancov a ich blízkych

Sobota 5.10.2019 je dňom exkluzívnej slovenskej premiéry nového modelu Land Rover Defender, ktorý sa verejnosti predstaví súčasne na Dni otvorených dverí vo výrobnom závode v Nitre a  v stánku Jaguar Land Rover v hale M3 počas práve prebiehajúceho Autosalónu v Nitre.

Nový Defender je druhým modelom britskej automobilky, ktorý nájde svoj nový domov v nitrianskom závode, prvým bol Land Rover Discovery, ktorý sa vyrába v Nitre od minulej jesene. Nový Defender bude k dispozícii na 128 globálnych trhoch.

Nitriansky závod Jaguar Land Rover v súčasnosti zamestnáva viac ako 2 600 zamestnancov. Pre nich a ich blízkych pripravila automobilka Deň otvorených dverí, od 10:00 do 16:00 hod. Počas prehliadky závodu budú môcť spoznať výrobný proces v priestoroch montáže aj karosárne, vrátane robotických pracovísk, oboznámiť sa so školiacimi priestormi Tréningovej akadémie či zapojiť sa do rôznych interaktívnych workshopov, tvorivých dielní a iných aktivít. Okrem vystaveného nového Land Rover Defender si budú môcť prehliadnuť aj jeho predchádzajúce verzie vďaka vozidlám poskytnutým z Land Rover Appreciation Society.

O novom Land Rover Defender

Nový Land Rover Defender predstavuje ikonu, ktorá je aktualizovaná pre 21. storočie: je inteligentný, schopný a bezpečný pre celú rodinu, v kategórii, ktorú si sám vytvoril. Je vytvorený pre dobrodružné srdcia a zvedavé mysle, pre tých, ktorí poznajú hodnotu komunity a snažia sa zmeniť svet.

Defender má kultové meno, tvar a schopnosti a môže byť prispôsobený tak, aby svojim majiteľom umožnil maximálne si vychutnať ich vlastný svet.

Počas siedmich desaťročí priekopníckych inovácií si automobily značky Land Rover získali jedinečné miesto v srdciach prieskumníkov, humanitárnych agentúr a dobrodružných rodín po celom svete. Nový Defender overený v najdrsnejších prostrediach na Zemi zostáva verný tejto tradícii.

Nový Defender je súčasťou dynastie Land Rover, v ktorej dopĺňa jedinečný luxus a kultivovanosť rodiny Range Rover a vysoko schopné a všestranné SUV modelu Discovery. Defender 110 je len prvým z rodiny najschopnejších a najodolnejších áut s pohonom 4×4 na svete. Rýchlo ho bude nasledovať model Defender 90 s krátkym rázvorom kolies a v roku 2020 sa k sérii pripojí niekoľko praktických úžitkových modelov.

Inšpirovaný vášňou a úctou k pôvodnému modelu, nový Defender poskytuje taký rozsah schopností a pokročilých technológií pre všetky terény, ktoré zásadne menia a nanovo definujú dobrodružstvo pre 21. storočie, pričom zostáva verný priekopníckemu duchu, ktorý je charakteristickou črtou značky Land Rover už 71 rokov.

Nový model Defender bude k dispozícii v prevedení karosérií 90 a 110, s až šiestimi sedadlami v modeli Defender 90 a s možnosťou piatich, šiestich alebo 5+2 sedadiel v modeli Defender 110. Modelový rad zahŕňa výbavy S, SE, HSE, First Edition a špičkový model Defender X. Vďaka štyrom balíkom príslušenstva si zákazníci budú môcť prispôsobiť svoje vozidlo viac, ako ktorýkoľvek z predchádzajúcich modelov Land Rover. Každý z balíkov Explorer, Adventure, Country a Urban dodáva modelu Defender osobitý charakter so špeciálne vybranou škálou vylepšení. Exkluzívny model First Edition sa vyznačuje jedinečnou špecifikáciou a bude k dispozícii počas prvého roku výroby.

Okrem štyroch balíkov príslušenstva má nový Defender k dispozícii historicky najširší výber jednotlivých prvkov  príslušenstva. V ponuke je všetko, od diaľkovo ovládaného elektrického navijaka, strešného stanu a nafukovacej nepremokavej markízy, až po konvenčnejšie systémy ťažných zariadení a strešné nosiče.

Link pre konfiguráciu Land Rover Defender: https://lnk.sk/iAFP

Značky: