Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najväčšie  SUV japonskej značky, sa môže v budúcom roku dočkať novej verzie. Podľa informácií  z Japonska prinesie štvrtá generácia Lexusu LX veľké zmeny, a to najmä pod kapotou. 

Podľa japonského portálu Best Car, ktorý predpovedá príchod novej generácie modelu LX, vozidlo bude poháňať motor  V6 s objemom 3,5 l s dvojitým turbodúchadlom a  desaťstupňovou automatickou prevodovkou.  Best Car sa domnieva, že nový model získa z vlajkovej limuzíny aj hybridný pohon, pozostávajúci z preplňovaného motora V6 3.5. v kominácii s elektromotorom.

Spolu s Toyotou  Land Cruiser

Naďalej ostane pevným roadsterom s rámovou konštrukciou podvozku, ale podľa prepodkladov bude zároveň pevnejšie a ľahšie, podobne ako iné nové modely Lexusu a  Toyoty. Vozidlo bude tiež vybavené najnovšou verziou bezpečnostného systému  Lexus Safety System+. Podobne ako súčasná generácia modelu LX, aj nová verzia  SUV-čka má byť vyvinutá paralelne a spájať konštrukčné riešenia s Toyotou Land Cruiser. Preto možno očakávať, že legendárny teréniak Toyoty bude debutovať v približne rovnakom období.

Tri generácie luxusného SUV

Lexus LX debutoval na jeseň 1995 a stal sa prvým SUV v dejinách japonského výrobcu luxusných  áut. Do dnešného dňa sa dočkal troch generácií, aktuálna mala premiéru v roku 2007.  V posledných rokoch sa vozidlo menilo vďala mnohým faceliftingom. Posledný (2015) ho zreteľnejšie pripojil k štýlu aktuálnych modelov z ponuky Lexusu.

Podľa portálu Best Car môžeme koncept nového modelu očakávať na jesennom autosalóne  Tokyo Motor Show a o rok neskôr automobilka predstaví sériovú verziu.