Prechod na najnovšiu verziu nemusí byť v tejto chvíli najlepšia voľba.

K téme sa vyjadril aj server MacRumors. Je celkom bežné, že veľká aktualizácia systému nemusí byť vhodná všetky počítače, keďže konfigurácie sú rôzne.

V tomto smere by sa dalo predpokladať, že Apple potiahne za väčší koniec. Notebookov má predsa len menej a pozná ich konfiguráciu. Otázkou teraz je, či sa vydal cestou Microsoftu, alebo je chyba inde.

Cesta Microsoftu by znamenala skrátiť testovacie časy nových verzií vrátane záplat a vypúšťanie opráv skôr, ako sú poriadne vyskúšané. V každom prípade je na vás, či na nový systém prejdete alebo nie. Obviňovať Apple či inú spoločnosť je zbytočné.

macOS Big Sur bol vydaný minulý týždeň a na nových zariadeniach s ním zrejme nebudete mať žiadne problémy. Ak sa ale pokúsite tento systém nainštalovať na MacBook a MacBook Pro z konca roku 2013 a prvej polovice 2014, môžete byť nemilo prekvapený.

Neznáma príčina zobrazuje čiernu obrazovku už počas inštalácie tohto systému. Systém ale tieto staršie modely oficiálne podporuje. Podľa správ na Reddite dostal jeden z používateľov možnosť zaniesť svoj MacBook Pro na opravu do servisu Applu. Firma chybu eviduje a nateraz bude lepšie inštaláciu systému odložiť na neskôr.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Apple predstavil nový Macbook Air, Macbook Pro a Mac mini s prevratným procesorom Apple M1

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.