Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei oficiálne uviedla na trh novú značku XMAGE, ktorou nadväzuje na svoj dlhodobý prínos v oblasti mobilnej fotografie.

Prináša inovatívne technológie pre smartfóny Huawei, ktoré si už niekoľko rokov držia svoj štandard špičkových fotomobilov. Na pomyselnej špičke ponuky stojí čerstvá novinka Mate 50 Pro, ktorá ako prvá umožňuje pracovať s nastaviteľnou 10-stupňovou clonou a približovať až 200-násobným zoomom.

Mobilné fotografie rok za rokom

Spoločnosť Huawei sa zaslúžila o rad kľúčových technológií, ktoré zvyšujú úroveň mobilnej fotografie a reagujú na súčasné potreby užívateľov. Všetko sa začalo radom Huawei P9 v roku 2016. Model P9 bol vybavený 12Mpx monochromatickým fotoaparátom a 12Mpx farebným fotoaparátom, čím sa Huawei stal jednou z prvých značiek, ktorá svetu ponúkla systém duálnych fotoaparátov.

Hneď rok nato bol predstavený telefón Huawei Mate 10 poháňaný systémom Kirin 970, ktorý ako prvý smartfón vôbec využíval na fotografovanie výhod umelej inteligencie. To sa stalo zásadným míľnikom a príkladu Huawei začali nasledovať mnohí ďalší výrobcovia telefónov. Fotografovanie s umelou inteligenciou sa tak stalo štandardnou funkciou všetkých špičkových smartfónov.

V roku 2018 oslnil Huawei s novinkou v podobe režimu Super Night v telefóne Huawei P20. Výrazne sa tým vylepšili možnosti fotografovania v noci aj pri slabom osvetlení. Obrovský ohlas na seba nenechal dlho čakať.

Dokonalé priblíženie aj dopočítavanie obrazu

V nasledujúcom roku prišiel rad Huawei P30 vybavený super-senzormi RYYB a vylepšenou schopnosťou vnímania svetla. Okrem toho ponúkla fotoaparát s tzv. periskopovým teleobjektívom, ktorý umožnil až 5-násobný optický zoom a 50-násobný digitálny zoom, ktorý svojim užívateľom priblížil vo vysokej kvalite aj vzdialenej scenérie.

So smartfónmi P40 predstavil Huawei v roku 2020 obrazový engine XD Fusion, ktorý okrem tvorby snímok s plnou ohniskovou vzdialenosťou preniesol koncept výpočtovej fotografie do reality. Výpočtová fotografia umožnila vymaniť sa z technických limitácií konkrétneho fotografického prístroja a dosiahnuť oveľa vyššie rozlíšenie.

Presuňme sa do súčasnosti. V roku 2021 predstavil Huawei špičkové fotomobily zo série P50. Tie využívajú technológie XD Optics, ktorá používateľom sprostredkováva ľahké zachytenie dokonale ostrých snímok z väčšej vzdialenosti. Vôbec prvýkrát bol optický zobrazovací systém obdarený výpočtovými schopnosťami, ktoré používajú výpočty na opravu optických chýb a na zobrazenie aj tých najjemnejších detailov.

Rad Mate 50: Špičkové fotografie vďaka najnovším technológiám

Posledným výdobytkom medzi fotomobilmi je nedávno predstavená novinka Mate 50. Telefóny Mate 50 sú vybavené špičkovým fotoaparátom Ultra Aperture Camera a ako prvé na svete majú funkciu nastaviteľnej fyzickej clony. Model zahŕňa kľúčové pokroky v optickom systéme, mechanickej konštrukcii, zobrazovacej technológii a spracovaní obrazu. Inteligentná clona sa dokáže automaticky prispôsobiť tak, aby zodpovedala veľkosti clony fotenej scény. Prepnutie do profesionálneho režimu umožňuje používateľom nastaviť hĺbku ostrosti a stupeň rozostrenia ručne.

O rýchlom pokroku svedčí aj samotná schopnosť približovania pomocou periskopového objektívu fotoaparátu. Od čias smartfónov P30 ušla spoločnosť Huawei ďalekú cestu a s novinkou Mate 50 prináša prelomovú schopnosť až 200-násobného zoomu, takže vám priamo pred očami prenesie na displej telefónu zábery z veľkých diaľok.

Prvotriedne fotografie s XMAGE

Dcérska značka XMAGE, ktorá bola tento rok predstavená, ukazuje snahu Huawei poskytnúť v oblasti mobilných fotografií to najlepšie. Stojí za technológiami ako je napríklad True Chroma, ktorá umožňuje zachytiť mobilným telefónom čo najreálnejšie snímky sveta okolo nás vo všetkej svojej farebnosti as vysokou ostrosťou. Nechýba ani systém kamier Ultra Spectrum, ktorý dokáže vnímať každý svetelný detail aj za šera a poradí si aj s fotografovaním makro snímok.

Popri XMAGE prináša Huawei projekt NEXT IMAGE, ktorý združuje všetky umelecké a vzdelávacie projekty spoločnosti v oblasti mobilnej fotografie. Jeho súčasťou je tiež každoročná súťaž NEXT IMAGE Awards pre nadšencov do mobilnej fotografie. Každý amatérsky fotograf, ktorý na svoju tvorbu používa niektorý zo smartfónov Huawei, až do 15. novembra príležitosť zaslať spolu s prihláškou svoje fotografie a stať sa súčasťou tohtoročného ročníka súťaže.

Prvotriednymi fotomobilmi v ponuke Huawei sú tiež novo uvedené smarphony z radu nova, a to nova 10 a nova 10 Pro. Tie sa môžu pochváliť duálnym predným fotoaparátom, v ktorej sa skrýva 60Mpx ultra širokouhlá kamera s automatickým zaostrovaním a 8Mpx portrétna kamera. Zadný fotoaparát skrýva šošovky tri, 50 Mpx Ultra Vision kameru, 8 Mpx makro kameru a 2 Mpx hĺbkový fotoaparát.

Viac informácií o nových produktoch sa dozviete na oficiálnych stránkach.

Značky: