Bude však nejaký čas trvať, pokým sa dostane ku všetkým používateľom.

Prvé informácie o novom prehrávači Media Player od Microsoftu sme priniesli ešte v novembri, kedy boli zverejnené aj prvé screenshoty nového používateľského prostredia. Aktuálne začína byť vynovený prehrávač médií od Microsoftu dostupný v Microsoft store pre Windows 11.

Nová verzia Windows Media Player priamo nahradí aplikáciu Groove Hudba, ale je možné že spoločnosť chce vytvoriť pokračovanie Windows Media Player zo začiatku minulého storočia, kedy tento prehrávač patril k najpopulárnejším aplikáciám svojej doby.

Ako získať Media Player vo Windows 11

K úspešnému stiahnutiu aplikácie je potrebné, aby ste mali vo svojom zariadení nainštalovanú zostavu s označením 22000.346 alebo novšiu. Následne je možné nový prehrávač stiahnuť z obchodu Microsoft Store a nainštalovať.

Pokiaľ však máte nainštalovanú aplikáciu Groove Hudba, nový Windows Media Player ju nahradí – dizajn vynoveného Media Playeru a Groove Hudby je však veľmi podobný. Je potrebné sa pripraviť na fakt, že nový Windows Media Player nemusí byť ihneď dostupný na všetkých zariadeniach s Windows 11.

Nová verzia prehrávača sa dočkala prepracovaného dizajnu v štýle Fluent systému Windows 11 a balíka Office 2021. Taktiež prináša pri prehrávaní videí podporu HDR. 

Nový Media Player sa postupne začne dostávať do Xboxov, Surface a ďalších zariadení. Až čas ukáže, či sa nový Windows Media Player používateľom zapáčil a budú ho chcieť používať aj v roku 2022.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.