Kancelársky balík bude uvedený v rovnaký deň ako Windows 11.

Microsoft 5. októbra sprístupní novú spotrebiteľskú verziu Office 2021. V ten istý deň spoločnosť uvedie aj očakávaný Windows 11. Microsoft predpokladá, že všetky kompatibilné Windows 10 počítače by mali dostať aktualizáciu na nový systém Windows 11 v prvej polovici roka 2022.

Podobne ako predchádzajúca verzia Office 2019, aj Office 2021 bude k dispozícii pre Windows aj macOS za jednorázový poplatok. Táto verzia je určená pre používateľov, ktorí nebudú/nechcú používať predplatné Microsoft 365.

Microsoft prisľúbil, že čoskoro sa podelí o ďalšie podrobnosti o Office 2021, ale z reportáže portálu The Verge vieme, že verzia bude obsahovať značnú časť vylepšení, ktoré sa nachádzajú v Office LTSC. Táto verzia kancelárskeho balíka je určená podnikovým zákazníkom, ktorí nemajú prístup ku cloudu.

Okrem iných vylepšení pridáva funkcie prístupnosti a podporu tmavého režimu. Z predchádzajúceho oznámenia tiež vieme, že Microsoftom plánovaná podpora softvéru je najmenej päť rokov a že bude fungovať s 32- aj 64-bitovými systémami.

Zdroj: Engadget, TheVerge

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.