Zmena nebude len v názve, mení sa však vnímanie služieb tohto softvérového giganta.

Firma mení svoje vnímanie toho, ako chce poskytovať služby a svoje aplikácie. Už to nie je len samostatný kancelársky balík a služby ako OneDrive. Ide o celok a komponenty, ktoré budú previazané, napríklad Microsoft Editor s podporou umelej inteligencie.

Na svojom blogu Microsoft Blog uvádza informáciu o spustení novej webovej stránke, ktorá pomôže používateľom nájsť nástroje a zdroje pre svoju prácu, výučbu aj domácu zábavu.

Zmena nastane 21. apríla 2020 a z pohľadu používateľa sa netreba obávať aktuálnych licencií alebo predplatného Office 365. Stále bude platiť, že k tomuto kancelárskemu balíku dostanete 60 minútu hovorovo cez Skype na pevné aj mobilné linky a takisto aj 1 TB priestoru. A samozrejme, v prípade rodinného predplatného to bude dokopy 6 TB dát.

Microsoft Editor bude dostupný vo viacerých aplikáciách a pomôže pri písaní zrozumiteľnejších textov. Jeho prínos budete môcť zatiaľ využiť v aplikácii Word a Outlook.com. Dostupný bude aj ako rozšírenie prehliadačov Microsoft Edge a Google Chrome.

Jeho postupné aplikovanie do aplikácií firma začala už teraz, všeobecná dostupnosť bude koncom apríla. Podporovaných má byť 20 jazykov, uvidíme, či bude do tohto počtu zahrnutá aj podpora slovenčiny. Služba Office 365 má aktuálne viac ako 38 miliónov predplatiteľov.

Zdroj: Microsoft Blog

Prečítajte si aj:

Microsoft Office ponúkne vylepšený výber farieb

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.