Postupné zavedenie dizajnu bude ešte nejakú dobu trvať.

Prvé ovocie vidíme len letmo na operačnom systéme Windows 10. Ide o formu priehľadných prvkov a súpravu nových ikon pre aplikácie. Tu zatiaľ celá koncepcia Fluent Designu, o ktorom sme už písali, končí.

Podľa servera OnMSFT.com má Microsoft nejakú formu vízie, no zatiaľ nie je jasné, čo všetko a v akej podobe, bude zapracované. Jedna vec je istá už teraz. Meniť sa bude Windows 10 a kancelársky balík Office, po novom nazvaný ako Microsoft 365.

Ide totiž nielen o samotný balík a štandardnú zostavu programov ale aj o on-line služby a iné nástroj, ako napríklad OneDrive, Skype či rôzne prepojenia medzi aplikáciami.

Ukážku toho, ako si firma predstavuje nové vizuálne prvky, ukazuje toto video:

Jednou z hlavných zmien kancelárskeho balíka, bude zameranie na to, čo práve robíte. Pás kariet s tlačidlami je teraz viac-menej statický. Jeho forma sa zmení a mal by dynamickejšie reagovať na funkcie, ktoré sa v danom čase dajú použiť.

Aktuálne to je vidno najviac na kartách, ktoré pribudnú, ak pracujete napríklad s obrázkom alebo tabuľkou. Vtedy pribudnú nové pásy kariet. Zobrazenie na aktuálnom páse sa však nemení.

Zdroj: OnMSFT.com

Prečítajte si aj:

Z Office 365 sa stáva Microsoft 365. Čo sa zmení?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.