Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Bolt predstavil svoj nový model kolobežky, ktorý bol vyvinutý s cieľom zaistiť ešte bezpečnejšiu jazdu.
  • Nová kolobežka je vybavená senzormi, ktoré detegujú nehody, pády, prudké brzdenie a nebezpečný štýl jazdy.
  • Novinkou je aj optimalizovaná konštrukcia zabezpečujúca vyššiu stabilitu a bezpečné ovládanie.

Európska prepravná platforma Bolt, predstavila novú kolobežku štvrtej generácie, ktorá sa stala najbezpečnejším modelom na trhu vďaka inovovanému hardvéru a softvéru.

Nová kolobežka Boilt

Nová kolobežka Boilt

Model Bolt 4 je vybavený senzormi na detekciu nehôd, pádov, prudkého brzdenia a nebezpečných jazdných návykov. Konštrukcia kolobežky je optimalizovaná pre vyššiu stabilitu a bezpečné manévrovanie s nižším ťažiskom, vylepšeným uhlom kolieska a výnimočne nízkou hmotnosťou.

Sada nových hardvérových a softvérových funkcií, ako napríklad detekcia prudkého brzdenia, inteligentné hlasové varovanie jazdcov, či upozorňovanie chodcov umožnia spoločnosti Bolt minimalizovať riziko nehôd pri jazde na kolobežke. Taktiež vďaka týmto funkciám budú môcť miestne tímy okamžite na prípadné nehody reagovať.

Bolt 4 je skonštruovaný podľa návrhu interného tímu spoločnosti Bolt, a na jedno dobitie je na ňom možné prekonať vzdialenosť 40km. Oproti konkurenčným strojom sa vyznačuje unikátne riešenou batériou, ktorá je vymeniteľná a jej údržba a servis je tak jednoduchší. Kolobežka, rovnako ako jej vymeniteľná batéria momentálne čakajú na udelenie patentu.

Dmitri Pivovarov, riaditeľ pre mikromobilitu Bolt uviedol: „Bolt sa zaviazal, že z mikromobility urobí cenovo dostupný a prístupný spôsob prepravy. Chceme tým dosiahnuť, aby sa čo najviac ľudí vzdalo osobných automobilov a využívalo ekologickejšie alternatívy pri presune v mestách. Bezpečnosť je pre nás prioritou. Preto je veľmi dôležité dbať na to, aby sa kolobežky používali zodpovedne, a tým sa stali skutočne prospešné pre mestá a ich obyvateľov. Vlastný tím odborníkov nám umožňuje plne kontrolovať kvalitu našich kolobežiek a implementovať špičkové riešenia, ktoré, ako dúfame, nastavia nový štandard v oblasti bezpečnosti zdieľanej mikromobility.“

Nový model kolobežky Bolt je 100% recyklovateľný s vypočítanou životnosťou 60 mesiacov. Prispieva k naplneniu dlhodobému záväzku spoločnosti Bolt o znižovaní ekologickej stopy dopravného priemyslu. V tomto roku spoločnosť Bolt oznámila aj svoje plány o tom, že sa stane do konca roku 2020 vo svojich činnostiach s elektrickými kolobežkami klimaticky pozitívna (uhlíkovo negatívna).

Bolt v súčasnosti ponúka služby mikromobility v 45 mestách a 15 krajinách Európy vrátane Slovenska. Zdieľané kolobežky prevádzkuje v Bratislave, Košiciach, Prešove, Žiline a Trenčíne. V roku 2021 spoločnosť rozšíri svoju službu zdieľaných kolobežiek a elektrických bicyklov do viac ako 100 miest. Kolobežka Bolt štvrtej generácie bude prvýkrát uvedená na trh v nórskom Bergene začiatkom roku 2021.

Značky: