Konečne sme sa dočkali.

Po dlhej testovacej fáze, v ktorej bolo možné nový prehliadač Microsoft Edge stiahnuť iba ručne, teraz nasleduje automatické zavádzanie pomocou služby Windows Software Updates. Nový Edge založený na jadre Chromium nahradí starý prehliadač, ktorý je založený na jadre EdgeHTML. Nová verzia však nie je dostupná pre všetkých. Viac o zmenách v systéme Windows 10 sme písali v tomto článku.

Microsoft Edge

Microsoft Edge. Zdroj: Microsoft

Najnovšia verzia prehliadača Edge sa dostane do Windows 10 od verzie 1803. Rovnako ako pri kumulatívnej aktualizácii nemusia používatelia nič robiť, aktualizácia prichádza automaticky. Nový prehliadač postupne nahradí starý Edge. 

V prípade tejto aktualizácie ide o postupné zavádzanie a bude trvať ešte niekoľko týždňov, kým starý Edge bude plne nahradený novou verziou. Používatelia, ktorí chcú nový Edge okamžite, si ho môžu samozrejme stiahnuť a nainštalovať z webových stránok spoločnosti Microsoft.

Microsoft Edge

Zdroj: Tech Power Up

Nový Edge je založený na engine Chromium a ponúka vynikajúci výkon a mnoho známych funkcií staršieho prehliadača. Mnoho ďalších funkcií pribudne v budúcich aktualizáciách. 

Trhový podiel prehliadača Edge sa aktuálne pohybuje na úrovni 7,86 % a týmto novým rozhodnutím sa môže výrazne zvýšiť.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Čo robiť, ak vám do mailu začnú prichádzať neznáme bankové potvrdenia

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.