Tvorcovia majú viac podmienok na splnenie, ale údajne vraj aj dostanú vyšší príjem.

Sociálna sieť TikTok má nový systém odmeňovania pre tvorcov s názvom Creativity Program, teda program kreativity. Doplnil súčasný existujúci systém platieb za videá, ale od autorov požaduje, aby mali aspoň 10 000 sledovateľov a ich videá boli dlhé minimálne minútu a viac. Tiež musia mať 100 000 autentických zobrazení svojich videí za posledných 30 dní, aby získali oprávnenie na financovanie.

Program, ktorý bol prvýkrát oznámený vo februári, bol doteraz len pre pozvaných účastníkov. Pôvodný fond pre tvorcov síce stále existuje, ale nie je jasné, čo sa s ním stane teraz, keď od jeho vzniku uplynuli takmer tri roky a nový program sa rozširuje.

TikTok uviedol, že účastníci pôvodného fondu môžu prejsť do programu kreativity, ale nebudú sa už môcť vrátiť späť. V tom pôvodnom sľubovala spoločnosť Bytedance vyplatiť tvorcom obsahu celkovo jednu miliardu dolárov počas obdobia troch rokov.

Napriek veľkej sume peňazí vyčlenenej pre pôvodný fond sa účastníci programu často ponosovali, že prostredníctvom neho veľa nezarobili a že aj virálne videá im z neho získali len niekoľko dolárov. Pri testovacom spustení nového programu vo februári spoločnosť Bytedance uviedla, že nový fond bude pre účastníkov generovať vyšší potenciál príjmov, ale konkrétne čísla neoznámila.

Nízke platby od platforiem boli sú témou nielen na TikToku. Určité obmedzenia v tomto smere v minulosti zaviedol aj najpopulárnejší videoportál YouTube, patriaci pod Google.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.