Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon predstavila nový rad zariadení VarioPRINT iX, sofistikované atramentové produkčné tlačiarne s automatickým podávaním hárkov, ktoré sú vybavené technológiou iQuariusiX. Toto nové tlačové riešenie je určené pre zákazníkov s objemom produkcie 1 – 10 miliónov strán A4 za mesiac, kombinuje vysokú kvalitu obrazu a schopnosť využívať veľké spektrum médií pre ofsetové tlačiarne a tlačiarne s tekutými tonermi s produktivitou a hospodárnosťou atramentovej tlače.

Nový VarioPrint iX vytlačí viac ako 9 000 strán SRA3 za hodinu (resp. 320 strán A4 za minútu) na širokú škálu médií, a to vrátane ofsetového natieraného papiera s gramážou od 90 do 350 g/m2. Umožní tak tlačiť veľké objemy celého spektra komerčných tlačovín, od marketingových brožúr a prémiového direct mailu až po katalógy, magazíny a knihy.

Vďaka tomu, že stroje radu VarioPrint iX dokážu ponúknuť prevádzkyschopnosť po viac ako 90% času aj bez nutnosti každodennej kalibrácie alebo údržby, umožňujú zásadné zvýšenie produktivity a merateľné zlepšenie celkových prevádzkových nákladov v porovnaní s ostatnými technológiami, využívanými pre produkčnú tlač na archy.

Táto nová prevratná produkčná tlačiareň stavia na úspechu radu VarioPrint i, ktorá bola predstavená v roku 2015. Po celom svete už bolo nainštalovaných viac ako 250 strojov radu VarioPrint i a spoločnosť Canon sa vďaka nej stala špičkou medzi výrobcami atramentových produkčných archových tlačiarní, ktoré sú určené pre transakčná tlač, tlač kníh a direct mailu vo vysokej kvalite.

Základom nového radu iX je najnovšia technológia iQuariusiX, ktorá kombinuje tri kľúčové inovácie:

  • Revolučný systém sušenia kombinuje vzduch a teplo sa zvlhčovaním, ktoré chránia papier. Tým dokáže zabezpečiť odoln túlač na široké spektrum médií. Výtlačky sú dokonale rovné a ihneď pripravené na dokončovanie.
  • Nové pigmentové polymérové ​​atramenty na vodnej báze, vyvinuté spoločnosťou Canon a technológia ColorGrip pre výnimočné, žiarivé a odolné farby na celý rad médií, vrátane natieraných médií s gramážou 350 g/m2.
  • Automatická kontrola kvality iQuarius zabezpečuje špičkovú úroveň obrazu, a to vďaka jeho spracovaniu v skutočnej kvalite 1200 dpi a tlačovým hlavám vyvinutým v spolupráci so spoločnosťou Kyocera s rozlíšením 1200 dpi, ktoré umožňujú tlač dokonale ostrého textu a detailov, plynulé prechody farieb a bezchybné pleťové odtiene. Pokročilá kontrola jednotnosti trysiek využíva inline skener, ktorý automaticky kontroluje a koriguje jednotlivé trysky počas tlače, a tak bezpečne zamedzí vzniku nežiaducich prúžkov. Kontrola činnosti trysiek navyše zabezpečuje detekciu a automatickú kompenzáciu trysiek počas tlačovej úlohy. To obmedzuje čas, kedy je stroj kvôli údržbe mimo prevádzky, znižuje množstvo odpadu a zabezpečuje vysokú kvalitu obrazu.

Zdokonalená bola taktiež manipulácia s tlačovými médiami vďaka autodetekcii, vyraďovaniu chybných árch pred tlačou a presnému vedeniu papiera. Tým sa optimalizuje celková kvalita i produktivita. Tieto inovácie dokopy zabezpečujú rovnováhu medzi výnimočnou kvalitou tlače, univerzálnosťou pre rôzne aplikácie aj využitie rôznych médií, produktivitou a hospodárnosťou – to všetko v jedinej atramentovej produkčnej tlačiarni. S týmto strojom budú aj maloobjemové objednávky ziskové, pretože ich možno jednoducho prepínať medzi jednotlivými úlohami, zároveň sa pustiť do dokončovania objednávok vytlačených na rôzne médiá, a tak bez problémov stihnúť aj termíny tých najnáročnejších zákazníkov.

Peter Wolff, viceprezident Production Printing Products, EMEA Commercial Printing spoločnosti Canon Europe, uviedol: „Kúzlom atramentovej tlače je jej vynikajúca produktivita aj napriek neustále sa skracujúcim termínom a zvyšujúcim sa objemom nárazovej tlače s nutnosťou rýchlych zmien. So strojmi série VarioPrint iX už nemusíte robiť kompromis medzi kvalitou a možnosťou využiť rôzne médiá alebo produktivitou a hospodárnosťou. Komerční poskytovatelia tlače tak môžu s dôverou prijať doslova akúkoľvek objednávku, a pritom si byť istí, že kvalita tlače VarioPrint iX bude bez chyby. Možnosti pre voľbu médiá sú obrovské a ani expresné objednávky už nebudú problémom. Zákazníci, ktorí chcú ponúkať čo najširšie portfólio aplikácií špičkovej kvality majú teraz na dosah atramentovú archovú tlačiareň, ktorá im pomôže zvýšiť objemy, rovnako ako zvládať menšie, rôznorodé objednávky pružne a so ziskom.“

Tlačový server PRISMAsync, ktorý je založený na vysoko výkonnom workflow, orientovanom na médiá, optimalizuje produktivitu tak, že automaticky nastaví vhodné parametre pre tlač na vybrané médium, a zvládne naplánovať tlač až na osem hodín. V kombinácii so softvérom PRISMA je možné toto plne automatizované a vysoko intuitívne riešenie integrovať do akéhokoľvek existujúceho workflow, ktoré pokrýva každé z produkčných štádií, od tvorby a správy tlače cez dokončovanie až po sledovanie výstupu.

Christian Unterberger, riaditeľ marketingu a výkonný viceprezident divízie Canon Production Printing, dodal: „Predstavenie radu VarioPrint iX je zásadnou posilou nášho produktového portfólia pre reprografický trh. Vďaka radu VarioPrint iX, ktorý sa zaradil hneď vedľa technológie Colorado UVgel od spoločnosti Canon a tlačiarní ProStream s kontinuálnym podávaním, môžu teraz komerční dodávatelia tlače vyberať zo širšej palety riešení Canon, ktoré spĺňajú špecifické potreby ich firiem.“

Značky: