Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Renault predstavuje modely Nové KANGOO a Nový EXPRESS, oba v osobnej aj úžitkovej verzii, aby vyhovovali širokej škále potrieb zákazníkov. Tieto vozidlá sa vzájomne doplňujú a vstúpia na trh už na jar 2021.

Nové KANGOO VAN, inovatívna dodávka v atletickom a dynamickom štýle chce osloviť hlavne veľké spoločnosti, obchodníkov a remeselníkov, ktorí hľadajú vozidlá na mieru a sú vybavené najnovšími technológiami.

„Renault svojimi modelmi Nové KANGOO a Nový EXPRESS opäť spôsobí revolúciu v segmente malých dodávkových vozidiel a osobných dodávok. Tieto nové modely dokážu odpovedať na rôznorodosť potrieb podnikateľov aj súkromníkov. KANGOO je ikonické vozidlo, ktoré predalo od roku 1997 viac než 4 mil. kusov. Renault s vozidlom Nové KANGOO Van prekvapuje inováciou Easy Side Access a uľahčuje bočné nakladanie. Oba modely Nové KANGOO Van a KANGOO budú aj v elektrickej verzii ako odpoveď na výzvy mestskej mobility.“ Mark Sutcliffe, SVP, Alliance LCV Business Unit.

Nové KANGOO VAN so zásadnými inováciami Easy Side AccessEasy Inside Gallery prináša skutočnú revolúciu v nakladaní tovaru a v prístupe do vozidla.

  • Easy Side Access: táto inovácia, obzvlášť praktická v mestskom prostredí, umožňuje zákazníkovi ľahší prístup k tovaru nech zaparkuje kdekoľvek. Nové KANGOO VAN tým, že zrušilo bočný B stĺpik ponúka najširší bočný prístup na trhu – 1 426 mm (dvakrát väčší než predchádzajúca verzia).
  • Easy Inside Gallery: ďalšia inovácia – vnútorný úložný systém, ktorý umožňuje prevoz dlhých a objemných predmetov na streche vozidla, čím uvoľňuje priestor na podlahe.
Renault

Renault

Nové KANGOO VAN sa presadzuje sebavedomým vonkajším dizajnom. Predok vozidla bol navrhnutý ako úplne nový. Má chrómovanú lištu, ktorá je medzi mriežkou chladiča a predným nárazníkom. Nové KANGOO VAN s výrazne tvarovanými bokmi a blatníkmi pôsobí honosnejšie vďaka starostlivému spracovaniu všetkých častí a chrómovaným prvkom. Jeho celkom nový interiér ponúka horizontálnu palubnú dosku s množstvom úložných priestorov. Nové sedadlá sú komfortnejšie a odolnejšie aj pri intenzívnom využívaní.

Nové KANGOO VAN ponúka bezkonkurenčnú rozmanitosť karosérií a pohonov. Bude k dispozícii v dvoch dĺžkach, s manuálnou a automatickou prevodovkou, vo verziách diesel, benzín, a tiež 100 % elektrické. Jeho užitkový objem je 3,3 až 3,9 m3 v štandardnej verzii a 4,2 až 4,9 m3 v predĺženej verzii.

Renault

Renault

Nové KANGOO, elegantné a priestranné

 Päťmiestne vozidlo dokonale zodpovedá potrebám aktívnych rodín. Má nový dizajn, väčší komfort a rozsiahlejšiu výbavu s novými asistentmi riadenia. Zachováva si však dômyselnú variabilitu, ktorá je veľmi obľúbená u zákazníkov z radov profesionálov. Nové KANGOO VAN a Nové KANGOO sa budú vyrábať vo Francúzsku v továrni Renault v Maubeuge.

Nový EXPRESS VAN, praktický a schopný 

Dodávka sa zameriava zvlášť na malých podnikateľov a menšie spoločnosti, ktoré hľadajú najlepší pomer cena/výkon a zodpovedá ich hlavným potrebám. Nový EXPRESS Van stavia na obdiv štylistické zásady Skupiny Renault, vyžaruje z neho robustnosť a modernosť. Má vylepšené sedadlá a interiér s dôrazom na kvalitu a komfort.

Renault

Renault

Zvláštnu pozornosť treba venovať úložným priestorom a ergonómii. Tie ponúkajú najväčší objem úložných priestorov vo svojej kategórii (48 litrov) a objem pre náklad 3,3 až 3,7 m3. Nový EXPRESS Van zahŕňa multimediálny systém Renault EASY LINK a ponúka jazdných asistentov: kontrola situácie za vozidlom – Rear View Assist, sledovanie mŕtveho uhla – Blind Spot Warning, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, ako aj zrkadielka – Wide View Mirror.

Nový EXPRESS, viacúčelový a úsporný 

Osobné  a úžitkové vozidlo ponúka päť miest a veľký objem priestoru pre náklad. Obracia sa na zákazníkov, ktorí využívajú vozidlo ako osobné aj pracovné.

Renault

Renault

Nové KANGOO a Nový EXPRESS VAN: sila Renault Pro+ pre profesionálov 

Renault je expert na trhu úžitkových vozidiel už viac ako 120 rokov a všetky svoje poznatky a skúsenosti odovzdáva profesionálom. Pod značkou Renault Pro+ ponúka úžitkové vozidlá a služby na mieru ako aj špecializovanú sieť, ktorá má viac než 650 predajných a servisných miest na svete.

Skupina Renault je európskym lídrom na trhu s dodávkami už od roku 1998. Renault je taktiež priekopníkom a lídrom v oblasti elektrických úžitkových vozidiel v Európe a to už 9 rokov. Takmer každé druhé predané úžitkové vozidlo má značku Renault. KANGO Z.E. je od roku 2011 najpredávanejším elektrickým úžitkovým vozidlom v Európe, k dnešnému dňu s viac ako 50 000 predanými kusmi.

Renault

Renault

Renault kompletne elektrifikuje celú radu úžitkových vozidiel do roku 2022.