Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Renault Megane je kultový model. V priebehu 25 rokov bolo vo svete predaných 7 miliónov kusov modelu Megane, ktoré reprezentovali jeho štyri generácie.

Nový Renault Megane prichádza s mnohými štylistickými zmenami, ponúka kompletný rad motorov, vrátane revolučnej technológie E-TECH Plug-In Hybrid. Je vybavený aj ďalšími technológiami, ktoré zvyšujú nie len bezpečnosť, ale tiež potešenie z jazdy. A ako vždy – je k dispozícií v dvoch typoch karosérií – hatchback a kombi.

Moderný dizajn a kvalitnejšie materiály – to je nový Renault Megane, s bohatšou výbavou a multimediálnym systémom EASY LINK s aktualizáciami Over-The-Air, ktorý je možný objednať od augusta.

Automobil je vybavený optimalizovanými bezpečnostnými systémami, vrátane Full LED svetlometov, ktoré sú k dispozícií už od prvej úrovne výbavy. Pokročilé technológie na najvyššej úrovni, nové asistenčné systémy pre vodičov, vrátane EASY PILOT – asistenta pre jazdu na diaľnici a v dopravných kolónach. Dostupné sú tiež moderné pohonné jednotky: okrem benzínových a dieselových aj nová technológia Renault E-TECH Plug-In Hybrid. Megane bude k dispozícii v štyroch úrovniach výbavy, vrátane verzie R.S. Line.

Ceny nového Renault Megane začínajú na 14 790 € vo verzii so spaľovacími motormi a na 27 290 € na verzii E-TECH 160 Plug-In Hybrid v karosárskej verzii Grandtour. Vo verzii sedan bude k dispozícií od roku 2021.

Cenník: Renault Megane (Hatchback)

Dizajn exteriéru

Nový Renault Megane je ešte vyspelejším automobilom s prepracovaným štýlom. Spredu môžeme vidieť nový nárazník so zmenenou maskou chladiča, chrómovaným orámovaním hmlových svetiel a prívodmi vzduchu. Tvar zmenil aj zadný nárazník.

Zadná časť auta je vyprofilovanejšia a ozdobená novými dekoratívnymi prvkami. Po zotmení priťahujú pozornosť podsvietené vnútorné kľučky na dverách. Šestnásť až osemnásť palcové disky a anténa v tvare žraločej plutvy dodáva novému modelu atraktívny vzhľad.

Všetky svetlá sú vybavené LED technológiou. Svetlá denného svietenia sú v tvare písmena C v stopercentnom LED prevedení a svetlomety Full LED PURE VISION sú k dispozícií v štandardnom vybavení už od základnej verzie výbavy.

LED svetlomety zaisťujú o 30 percent väčší dosah svetelného lúča a v kombinácií s hmlovými svetlami osvetľujú zákruty. Zadné svetlomety, rovnako stopercentne LED, pútajú pozornosť novými lištami s 3D efektom. Sekvenčné zadné smerové svetlá poskytujú high-tech efekt a pútajú pozornosť.

Interiér a technológie

Interiér Renault Megane je prívetivý, projektovaný s ohľadom na ergonómiu vodiča, vybavený systémom MULTI-SENSE a novými typmi čalúnenia. Výrazným dojmom pôsobí najmä plne digitálny 10,2 palcový prístrojový štít, ktorý zobrazuje dôležité jazdné informácie priamo pred očami vodiča. K dispozícii je multimediálny systém novej generácie EASY LINK s veľkým dotykovým 7 alebo 9,3 palcovým displejom. Systém, ktorý je kompatibilný s Android Auto a Apple CarPlay, umožňuje personalizáciu nastavení rôznych parametrov automobilu.

Nový Megane je vybavený najnovšími dostupnými technológiami asistenčných systémov pre vodičov, ktoré nás uvádzajú do éry autonómnych vozidiel.

  • systém varovania pri nedodržaní bezpečnej vzdialenosti (DW)
  • systém varovania pred čelným nárazom (FCW)
  • systém varovania pred neúmyselným opustením jazdného pruhu (LDW)
  • systém pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu (LKA)
  • systém sledovania mŕtveho uhla (BSW)
  • systém rozpoznávania dopravných značiek a varovania pri prekročenej povolenej rýchlosti (OSP a TSR)
  • systém EASY PILOT – asistent pre jazdu na diaľnici a v dopravných kolónach, ktorý pozostáva zo systému pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu (LC) a adaptívneho tempomatu s funkciou Stop&Go (ACC Stop&Go)
  • systém sledovania únavy vodiča (DAA)
  • systém pre aktívne núdzové brzdenie s funkciou detekcie chodcov a cyklistov (AEBS)
  • systém upozorňovania na predbiehajúce autá pri brzdení (RCTA)

Cenník: Renault Megane (Grandtour)

Verzia R.S. Line

Okrem verzie Life, Zen a Intens prichádza Megane na trh aj s verziou R.S. Line, ktorá nahrádza doterajšiu GT Line verziu. Vyznačuje sa špeciálnym označením s R.S. logom na predných blatníkoch a na dverách kufra automobilu. Má dvojitú chrómovanú koncovku výfuku, sedemnásť palcové disky kolies z ľahkých zliatin s diamantovým efektom, čalúnením R.S. Line Alcantara s červeným prešívaním a vyhrievanými športovými sedadlami. Červené prešívanie sa objavuje tiež na volante, ktorý je potiahnutý kožou.

Kompletná ponuka motorizácií

Kompletná ponuka motorov uspokojí všetky potreby a priania zákazníkov. Nový Renault Megane ponúka nasledujúce pohonné jednotky.

  • TCe 120 so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou
  • TCe 140 so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou
  • TCe 140 so sedemstupňovou automatickou prevodovkou EDC
  • TCe 160 so sedemstupňovou automatickou prevodovkou EDC
  • Blue dCi 115 so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou
  • Blue dCi 115 so sedemstupňovou automatickou prevodovkou EDC
  • E-TECH 160 Plug-In Hybrid s automatickou prevodovkou Multi-Mode

Stupne výbav: Renault Megane

E- TECH Plug-in Hybrid

Značka, ktorá je už viac ako desať rokov priekopníkom a expertom v segmente elektrických vozidiel, tiež prichádza s novým hybridným pohonom typu E-TECH Plug-in Hybrid s výkonom 160 koní, ktorý bude k dispozícií vo verzii Megane Grandtour už počas jeho debutu na trhu. Vďaka batérii s kapacitou 9,8 kWh (400V) nový Megane E-TECH Plug-In Hybrid disponuje dojazdom, ktorý umožňuje v plne elektrickom režime prekonávať trasy s dĺžkou až 50 km pri rýchlosti do 135 km/h v kombinovanej verzii (WLTP) a až 65 km v mestskom režime (WLTP City). Rozjazd vozidla je vždy v plne elektrickom režime.

Nový model umožňuje každodenný dojazd bez spotreby paliva a produkcie emisií a cez víkend alebo v období dovoleniek sa skvele osvedčí aj na dlhších trasách. Vďaka tejto technológií sa Megane E-TECH Plug-in Hybrid môže pochváliť rekordne nízkou spotrebou paliva od 1,3 l/km a nízkymi emisiami CO2 od 29 g/km v kombinovanom režime (WLTP). Nový Renault Megane Grandtour E-TECH 160 Plug-In Hybrid je k dispozícii v troch úrovniach výbavy: Zen, Intens a R.S. Line.