Nový Tomb Raider bude pokračovateľom toho, čo sme doteraz videli.

Príspevok používateľa @thevscooper na sieti Twitter hovorí o príchode novej hry zo série Tomb Raider, ktorá bude umiestnená do Indie a poskytne otvorený svet. Hráči tejto hernej série sčasti poznajú princípy otvoreného sveta, avšak nie v takom rozsahu, ako je to pri iných hrách.

Série označované ako Classic boli v možnostiach pohybu po mape viac-menej striktne dané, aj keď sa sčasti dá hovoriť o otvorenej mape, nie však svete. Dalo sa pohybovať len v pevne vymedzených koridoroch. To by sa na budúci rok mohlo zmeniť.

Zatiaľ ešte nie je známych priveľa detailov, no hlavná protagonistka by mohla využívať motorku alebo padák. Či bude štandardnou súčasťou výbavy od začiatku alebo si bude potrebné vybavenie nájsť, či nejakým spôsobom vyrobiť, je nateraz otázne.

Prvý Tomb Raider vyšiel v roku 1996 (existuje aj remasterovaná séria) a reštartovaná séria v roku 2013 zaznamenala veľký úspech. Zatiaľ posledným dielom z tejto série je Shadow of The Tomb Raider, ktorý vyšiel v roku 2018.

Reštartovaná séria priniesla voľnejší pohyb po priestranstve, no spočiatku sa v rámci príbehu nedalo dostať všade. Ďalšie lokality ste mohli navštíviť až neskôr, zväčša po dokončení príbehu, keď ste mali dostatočnú výzbroj alebo upgradované zbrane na to, aby ste prekonali ďalšie prekážky.

Otvorený svet by mohol priniesť zaujímavý koncept do tejto hernej série, ktorá sa týmto konceptom najviac ukázala v spomínanom diele Shadow of The Tomb Raider. Podľa doterajších čiastkových informácií bude hru vyvíjať herné štúdio Crystal Dynamic a pobeží na najnovšom Unreal Engine 5.

Zdroj: @thevscooper

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.