Spoločnosť TP-Link predstavuje Archer VR2800v, nový Super VDSL telefónny router so štandardom 11AC Wave2, kombinovanou rýchlosťou prenosu dát až 2767 Mbit/s a technológiou MU-MIMO, ktorý je primárne určený pre malé a stredné podniky (HD telefónie) a domácnosti s mnohými pripojenými zariadeniami, ako sú inteligentné telefóny, tablety, notebooky, inteligentné televízory a média prehrávače (Super VDSL).

Technológia Super VDSL (VDSL2 Profile 35b, posledná generácia DSL) poskytuje rýchlosť internetu až do 350 Mb/s, čo je 3,5x viac, než predchádzajúca verzia VDSL2 (100 Mb/s), a to na existujúcich metalických linkách, takže nie sú potrebné investície a inštalácia optických rozvodov. Stabilný prenos dát potom zaisťujú technológie G.vector a RNC, ktoré sa starajú o znižovanie rušenia telefónnej linky. Archer VR2800v je kompatibilný so štandardami VDSL2, ADSL2+, ADSL2 a ADSL a podporuje všetky štandardy DSL pripojenia pre zaistenie kompatibility s väčšinou poskytovateľov internetového pripojenia (ISP).

Wi-Fi bez kompromisov

Router Archer VR2800v je unikátny aj v spôsobe využívania Wi-Fi pásma. Vďaka technológii 4×4 MU-MIMO dochádza k optimalizácii prevádzky súčasným prenášaním dát do viacerých zariadení so 4x rýchlejším výkonom signálu. Router obslúži až 4 zariadenia naraz, čím skracuje čas čakania. Zároveň disponuje technológiami NitroQAM™ (1024-QAM) a 4‑Stream, ktoré zvyšujú bezdrôtový výkon až o 25 % pri kombinovaných rýchlostiach, teda umožňujú dosiahnuť prenos až 2767 Mb/s. Konkrétne 600 Mb/s na 2,4 GHz je ideálny pre každodenné surfovanie a zasielanie e‑mailov, zatiaľ čo 2167 Mb/s na 5GHz pásme zaistí 4K streaming a hranie hier úplne bez omeškania. O kvalitu príjmu sa potom starajú štyri externé antény.

Telefonovanie v HD kvalite

Schopnosť routera podporovať až šesť digitálnych slúchadiel s integrovanou základnou DECT spolu s dvoma analógovými telefónmi alebo faxovými prístrojmi bude využitá hlavne v prostredí malých až stredných firiem alebo v rámci domácej kancelárie, prípadne v malom bytovom dome. Router funguje tiež ako digitálny hlasový záznamník s kapacitou až 540 minút, čo vystačí pre nadiktovanie nákupu na niekoľko rokov, nahranie pár audio kníh, alebo záznam až 3 telefonátov od svokry/svokra. Cez aplikáciu tpPhone je možné vykonávať telefonické hovory po pevnej linke aj cez smartfón.

Výkon a sila pre domáce centrum zábavy

Modem Archer VR2800v je poháňaný najmodernejším špičkovým dvojjadrovým procesorom Broadcom s frekvenciou 1 GHz, ktorý oproti bežnému modemovému smerovaču zvyšuje jeho priepustnosť až dvojnásobne. Dva ďalšie pomocné procesory potom pomáhajú udržovať vysokorýchlostný výkon vďaka niekoľkým súbežným úlohám, ktoré umožňujú bezproblémové surfovanie, streamovanie a hranie bez akéhokoľvek spomalenia.

Okrem silného procesora je router vybavený dvoma portami USB 3.0, ktoré sú až 10x rýchlejšie než USB 2.0. Je možné ich využiť pre zdieľané lokálne úložisko, zdieľanú tlačiareň a k pripojeniu k mediálnemu serveru. Ku štyrom Gigabit ethernetovým portom je možné pripojiť pevnú LAN sieť alebo už konkrétne stolné počítače, herné konzoly a prehrávače digitálnych médií, ktorým je tak zaistený prísun dát v maximálnej rýchlosti po celý deň.

Nastavenie a správa aj cez mobil

Vďaka intuitívnemu webovému rozhraniu alebo výkonnej mobilnej aplikácii Tether sa nastaví Archer VR2800v behom niekoľkých minút. Oba spôsoby je možné použiť z akéhokoľvek zariadenia s operačnými systémami Android alebo iOS a umožňujú spravovať nastavenie siete, vrátane rodičovskej kontroly a riadenia prístupov. Tether tiež poskytuje automatické aktualizácie firmvéru, ktoré vždy poskytujú najnovší výkon a hlavne zabezpečenie.

Kľúčové vlastnosti Archer VR2800v

  • Super VDSL – Najnovšia technológia VDSL (VDSL2 Profile 35b) poskytuje rýchlosť internetu až do rýchlosti 350Mb/s, zatiaľ čo technológia G.vector a RNC zaisťuje stabilný prenos dát.
  • 4×4 MU-MIMO – Súčasne prenáša dáta do viacerých zariadení so 4x rýchlejším výkonom.
  • NitroQAM™ a 4-Stream – Prekročí obmedzenie rýchlosti Wi-Fi predchádzajúcej generácie, dosahuje až 600Mb/s na 2,4 GHz a 2167Mb/s na 5 GHz.
  • HD Telephony – Podporuje až šesť digitálnych slúchadiel s integrovanou základnou DECT spolu s dvoma analógovými telefónmi alebo faxovými prístrojmi, rovnako ako 540minutovým úložiskom pre hlasovú poštu.
  • 1GHz Dual-Core CPU – Vynikajúci výkon spracovania udržuje spojenie, dátové prenosy a úlohy náročné na šírku pásma rýchlo a stabilne pre všetky vaše pripojené zariadenia
  • TP-Link Tether aplikácia – Jednoduchá dostupnosť a správa siete, vrátane diaľkového ovládania a automatických aktualizácií, pomocou ľubovoľného mobilného zariadenia iOS alebo Android
  • Bleskové pripojenie – Dva porty USB 3.0 a štyri gigabitové ethernetové porty bežia až desaťkrát rýchlejšie než predchádzajúce generácie, čím rozpútajú vašu domácu zábavu

 

Značky: