Neprekvapuje nás to a predpokladáme, že ide o bežnú súčasť, nie chybu.

Uniknutá zostava Windows 11, ktorá je na internete sa podľa webu WinAero dá aktivovať. Funguje dokonca s produktovým kľúčom Windows 7 a používatelia by mali získať aktivovaný systém aj po upgrade z vyšších verzií Windows.

Stále treba zobrať do úvahy, že ide o testovacie vydanie a všetky funkčnosti a najmä tie s aktiváciou nemusia platiť aj pre finálnu verziu. Prakticky sa dá povedať, že licenčný mechanizmus je podobný ak nie identický tomu vo Windows 10 a tak by ste nemali mať problémy s touto formou prechodu a najmä výslednej aktivácie.

Odhadujeme, že podobne ako pri „Desiatkách“ nebudete musieť Windows 11 kupovať a aj prechod z Windows 10 bude zadarmo a to po dostatočne dlhú dobu. Microsoft už zverejnil dátum konca podpory aktuálnych Windows. A keď sa na to pozrieme z potvrdených skúseností, prechod zadarmo na Windows 10 stále trvá a akcia na prechod zadarmo hoci skončila, stále je možná.

Iný scenár nepredpokladáme ani pri Windows 11. Kým však príde na trh vo finálnej podobe, uplynie ešte nejaká doba. Vývojárska zostava je síce krok dopredu, no o finálnom termíne to nič nehovorí. Ten by sme sa mohli dozvedieť o týždeň na udalosti venovanej systému Windows. Tá sa uskutoční 24. júna 2021 o 17:00 CET.

windows 11 activation

Aktivácia sa nepodarila, no my sme vyskúšali čistú inštaláciu bez upgradu z aktuálneho systému

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Windows 10: Ako vrátiť panel Nastavenia do pôvodného stavu?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.