Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka Zyxel na jar predstaví ďalšie modely zo série USG FLEX, ktoré zákazníkom poskytnú ochranu a jednoduchú správu požadovanú od moderných bezpečnostných zariadení, a ruku v ruke s tým postupne ukončí výrobu modelov  série USG. Podrobnosti o chystaných zmenách prináša Petr Koudelka Senior Sales Engineer ve společnosti Zyxel Networks.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer v spoločnosti Zyxel Communications Czech

Nedá sa nič robiť, ale všetko dobré musí raz skončiť. Našťastie ale väčšinou platí, že keď niečo končí, niečo nové tiež začína. A presne to je možné s úplnou istotou povedať o pomaly dokončenom prechode značky Zyxel z bezpečnostných brán  série USG na nové série s označením ATP a USG FLEX.

Zariadenia USG už takmer desať rokov verne a spoľahlivo slúžia desaťtisícom zákazníkov po celom svete a aj v dnešných podmienkach zaisťujú vynikajúcu ochranu na sieťovej bráne.

Spoločnosť Zyxel po celú dobu svojej existencie adaptuje a vyvíja svoje riešenia s ohľadom na technologický pokrok a meniace sa potreby zákazníkov. Zmeny vyhotovenia výrobku napriek tomu narážajú na určité limity. Skôr alebo neskôr dospejete do štádia, kedy už je lepšie začať znovu od nuly a celý výrobok kompletne prerobiť. A práve v takej situácii sme sa približne pred dvoma rokmi ocitli so sériou USG.

Zmena, ktorá prichádza postupne

Čo sa týka uvádzania nových produktov na trh, platí, že zmeny by nikdy nemali byť prekotné. Na zariadenia USG sa naďalej spoliehajú tisíce zákazníkov, pričom tí by nám určite nepoďakovali, pokiaľ by sme zo dňa na deň prestali podporovať ich produkty. Môžete si však byť istí, že k takému unáhlenému a nežiadúcemu kroku by spoločnosť Zyxel nikdy nepristúpila. Pred rokom a pol sme predstavili prvé modely novej série ATP, zatiaľ čo v lete 2020 si svoju premiéru odbili prvé produkty zo série USG FLEX.

Ich uvedenie na trh pôvodnej sérii USG prirodzene ubralo na význame. Jednalo sa o postupnú zmenu, pričom momentálne sme sa dostali do bodu, kedy sa séria USG blíži svojmu definitívnemu koncu. Na jar 2021 nás čaká rozšírenie portfólia produktov USG FLEX o ďalšie modely a ukončenie výroby produktov série USG. Približne v apríli 2021 prestaneme zariadenia USG dodávať na pulty obchodov, napriek tomu však už inštalované produkty USG  budeme samozrejme aj naďalej podporovať.

Nový začiatok

Hoci môžeme hovoriť o novom začiatku, séria USG nekončí úplne. Produkty USG FLEX totiž v mnohých ohľadoch predstavujú jej pokračovanie, ktoré na ňu nadväzuje pomerne veľkým počtom spoločných prvkov. Vedľa odlišného vzhľadu hlavná zmena spočíva v tom, že všetky modely USG FLEX bude možné riadiť pomocou našej platformy Nebula pre správu prostredníctvom cloudu.

Vzhľadom k tomu, že prakticky všetci naši zákazníci a partneri prechádzajú na vzdialenú a cloudovú správu svojich sieťových a bezpečnostných produktov, je celkom logické, aby sme sa týmto smerom uberali aj my. Koniec koncov sme tu  preto, aby sme uspokojovali potreby našich zákazníkov. To je tiež jediná cesta k úspechu na trhu a k tomu, aby bezpečnostné produkty značky Zyxel aj naďalej zostali synonymom špičkového výkonu, funkčnosti a ochrany.

Riešenia, ktorým môžete dôverovať

Pokiaľ produkty USG poznáte osobne, neunikne vám, že nová séria USG FLEX im je v mnohých ohľadoch podobná. Netvrdíme, že prechod na novú sériu bude otázkou sekúnd, ale na druhú stranu sa nejedná o žiadnu drastickú zmenu. Medzi hlavné prednosti našich produktov patrí konzistencia a spoľahlivosť. Zákazníci dobre vedia, že sa môžu na naše riešenia spoľahnúť a že produkty značky Zyxel sú nabité najmodernejšími a najlepšími technológiami pre maximálnu ochranu ich sietí.

Ako som už uviedol, zákazníci používajúci produkty USG budú aj naďalej mať po určitú dobu k dispozícii aktualizácie a podporu, a určite sa teda nemusia báť, že by ich siete neboli kvalitne chránené a že by sa im ich investícia do produktu USG nevyplatila. Pre zákazníkov, ktorí budú mať záujem o upgrade na produkty ATP alebo USG FLEX, chystáme výhodný výkup ich stávajúcich zariadení na protiúčet. Hneď ako budú známe, podmienky výkupu vám oznámi miestny obchodný partner alebo zastúpenie spoločnosti Zyxel.

Značky: