Zaujme však tiež bezrámikovým dizajnom a impozantným výkonom.

Máme tu obdobie roka, kedy postupne každý výrobca predstavuje svoju tohtoročnú vlajkovú loď. Zahanbiť sa nedala ani čínska spoločnost ZTE a včera v Pekingu svetu ukázala svojho favorita na rok 2017. V čom sa Nubia Z17 odlišuje a prečo by ste si mali vybrať práve ju?

V prvom rade je to prvý smartfón vôbec s podporou najnovšej technológie rýchleho nabíjania od Qualcommu – Quick Charge 4+. Z nuly na 50% sa dokáže nabiť za skvekých 25 minút. Novinka z dielne čínskeho výrobcu prispôsobila svoj dizajn aktuálnemu trendu takmer bezrámikových zariadení. Z hľadiska výkonu patrí k absolútnej špičke vďaka procesoru Snapdragon 835 i obrovskej 8 GB operačnej pamäti RAM. Kapacita interného úložiska je 128 GB. Dostupná však bude aj verzia so 6 GB RAM a 64 GB interným úložiskom.

Nubia Z17 disponuje 5,5 palcovým IPS LCD displejom s Full HD rozlíšením (1080p). Na svoje si určite prídu aj vyznávači kvalitných fotografií, najmä kvôli dvojici fotoaparátov umiestnených na zadnej strane, ktoré dostali do vienka aj podporu optického (2×) a dynamického (10×) zoomu. Vpredu nájdeme „selfie“ fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx (f/2.0).  Smartfón beží na operačnom systéme Android vo verzii 7.1.1 Nougat, respektíve jeho vlastnej nadstavbe Nubia UI 5.0. ZTE deklaruje dvojdňovú výdrž batérie vďaka kombinácii 3200 mAh batérie a technológie NeoPower 3.0, ktorej úlohou je šetriť výdrž blokovaním procesov spustených na pozadí.

Smartfón, za ktorý sa nehanbí ani Ronaldo

Medzi ďalšie lákadlá patrí vodotesnosť (certifikácia IP67) či podpora štandardu Dolby Atmos, ktorý je zárukou skutočne vysokokvalitnej audioreprodukcie. Ak vám je stále málo, potom vás možno presvedčí fakt, že horúcu novinku by mala používať aj hviezda Realu Madrid, Cristiano Ronaldo. Alebo je len tvárou reklamnej kampane?

Nubia Z17 bude na výber v 5 farebných odtieňoch: modrej, červenej, zlatej, čiernej a čierno–zlatej. Cena najvýkonnejšej verzie  s 8 GB RAM a 128 GB úložiskom je na domácom trhu 3 999 juanov (524 €). V konfigurácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom vyjde novinka na 3 399 juanov (445 €) a za najlacnejší variant so 6 GB RAM a 64 GB úložiskom zaplatia zákazníci 2 799 juanov (367 €).

Zdroj: Phone Radar

Značky: