QC4+ funguje s procesorom Snapdragon 835, avšak dostanú ho iba niektoré nové telefóny.

Rýchle nabíjanie Quick Charge sa pre spoločnosť Qualcomm stáva rovnako dôležitou technológiou, ako je výkon procesora. Popravde, z marketingového hľadiska ide možnože ešte o lepšiu technológiu, pretože, ak vám niekto povie, že 50% batérie nabijete v priebehu 15 minút, výhodu tejto technológie v praxi si viete rýchlo predstaviť aj v rámci každodenného používania.

50% nabitej batérie od nuly za 15 minút je parameter technológie Quick Charge 4, ktorú Qualcomm predstavil pred polrokom. Firma teraz oznámila nový štandard s názvom Quick Charge 4+. Obe technológie vyžadujú procesor Snapdragon 835, avšak v prípade QC4+ musia výrobcovia spraviť ešte niekoľko dodatočných hardvérových úprav. Konkrétne ide o zakomponovanie duálneho nabíjania, inteligentného vyrovnávania tepla a integráciu pokročilých monitorovacích funkcií, ktoré sledujú teplotu telefónu aj konektora a zabraňujú prehriatiu či skratu.

Kvôli týmto hardvérovým úpravám nie je možné softvérovo aktualizovať existujúce telefóny s QC4 na QC4+. Novú technológiu tak ponúknu iba telefóny, ktoré sú pre ňu prispôsobené už od výroby. Prvým smartfónom s QC4+ bude Nubia Z17. Qualcomm tvrdí, že Quick Charge 4+ prináša o 15% rýchlejšie a o 30% efektívnejšie nabíjanie v porovnaní s Quick Charge 4. Teplota zariadenia pri nabíjaní by mala byť takisto o 3 °C nižšia.

Quick Charge 4+ a vylepšenia v porovnaní s Quick Charge 4

Zdroj: Qualcomm

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit