Nielen skvelý herný hardvér je základom zábavnej hry.

Proces tvorby začína pri vývojárskom nástroji a práve s ním prichádza NVIDIA. Vývojári pri tvorbe hier používajú súbor nástrojov a knižníc s názvom GameWorks. Je určená pre tvorbu tých najnáročnejších hier s modernými prvkami a technologickým základom.

Spustením hernej konzoly of so systémom Android, NVIDIA SHIELD, bol balík GameWorks rozšírený o ďalšie nástroje a dostal tak nový názov charakterizujúci jeho komplexnosť – AndroidWorks. Výhodou je aj fakt, že vývojári budú môcť používať tento balík nástrojov pre množstvo zariadení naprieč platformou Android. Nepôjde tak už len o podporu vývoja pre zariadenia s procesorom Tegra.

AndroidWorks založili na balíku Tegra Android Developer Pack, ale po novom bude kompatibilný aj s ostatnými hardvérovými platformami pre OS Android. Balík zjednodušuje zložitý proces konfigurácie vývojové systému na minimum. Integruje v sebe aj Microsoft Visual Studio cez Nsight Tegra. Vývojári hier tak môžu pracovať v ich obľúbenom prostredí. V tomto rozhraní môžu vývojári ladiť svoje aplikácie a na rôznych zariadeniach. Zatiaľ je kompatibilita vyskúšaná na zariadeniach Nexus, samozrejme, SHIELD tabletoch a Android TV a niektorých špecifických zariadeniach, aj na platforme x86. Vývojári tohto vývojárskeho balíčka sľubujú častejšie aktualizácie a opravy a takisto aj rozšírenia preverenej kompatibility pre ďalšie konkrétne zariadenia.

Zo stránok NVIDIA sa dá balík stiahnuť.

Zdroj: NVIDIA

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.