V redakcii sa o kvalitu vzduchu staráme aj počas opätovného nárastu pandémie. Používame aj certifikované čističky vzduchu a boli sme o nich hovoriť v Teleráne.

V kancelárii sedíme všetci 7 pokope a využívame aj veľké priestory nášho lobby baru či zasadačiek a štúdia, ktoré zdieľame aj s inými našimi kolegami, vyhodnotili sme, že okrem zvýšenej frekvencie upratovacích služieb, je nevyhnutné sa na to pozrieť aj z technologického pohľadu.

Naša redakcia sa nachádza v biznis budove na Račianskej ulici s veľmi obmedzenými možnosťami vetrania. Pretože keď vetráme z ulice ide okrem veľkého hluku aj množstvo prachu, preto sme prevažne odkázaní na klimatizáciu.

Medzi nami sú samozrejme aj alergici, ktorí v aktuálnom období, kedy je počet alergií na absolútnom vrchole, môžu mať ešte komplikovanejšie zdravotné dopady.

Čistiť vzduch v našich redakčných kanceláriách je preto nevyhnutné. Hoci nám tu už vysáva robotický vysávač iRobot Roomba, potrebovali sme to dohnať do dokonalosti a preto sme v redakcii siahli po čističkách vzduchu od výrobcu Stadler Form a ich modelový rad Roger.

Video si môžete pozrieť aj na našom YouTube.

Vypočujte si aj podcast, ktorý sme nahrávali na tému kvality vzduchu na Slovensku tiež v súvislosti s alergiami a čistením vzduchu. Nájdete ho tu.

Roger Big
Roger Big, Zdroj: TOUCHIT

Prečo sme si vybrali  čistička vzduchu Roger?

Čističky vzduchu Roger ako jediné na trhu zachytia škodlivé častice až do veľkosti 0,255 mikrometra. Len pre predstavu je to 313-krát menšia častica ako hrúbka ľudského vlasu. V praxi to znamená, že dokážu odfiltrovať aj vírusy chrípky či koronavírusu.

Čistička sa skladá z antimikrobiálneho predfiltra, ktorý stačí raz týždenne povysávať. Takisto je možné ho aj vyprať v práčke. Ten zachytáva hrubé nečistoty, ako je napríklad peľ a prach, na ktorý je mimoriadne citlivý náš Tomáš.

Dôležité je však srdce čističky. To tvorí duálny filter, ktorý sa skladá z HEPA filtra a aktívneho uhlíkového filtra. Práve ten sa stará o to, že všetky škodlivé častice ako sú peľ, baktérie, roztoče, alergény či vírusy sú zo vzduchu úplne odstránené.

Uhlíkový filter zase odstráni nepríjemné zápachy napríklad z cigaretového dymu či varenia.

Roger sa vyrába v troch veľkostiach. V redakcii používame Rogera big a Rogera little. Kým Roger Liitle je určený do miestností do veľkosti 33 m2, Roger Big môžete používať vo veľkom otvorenom priestore až do veľkosti 104 m2. To znamená, že sa dá použiť vo väčších spojených priestoroch doma a vo firmách s open spaceom.

My ním čistíme vzduch v našom lobby bare. Rogera a Rogera mini zase používame v zdieľaných zasadačkách.

Oceňujeme že sa oň nemusíme extra starať. Základné nastavenia sme urobili priamo cez aplikáciu, panel s ovládaním sme digitálne uzamkli, aby ostatní kolegovia nastavenia nemenili a teraz už iba raz za 3 mesiace vyperieme textilný antimikrobiálny predfilter a raz za 9 mesiacov meníme Dual Filter.

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.