Nová funkcia je dostupná od 23. septembra 2024.

Slovenskí operátori sa postupne digitalizujú a sprístupňujú možnosť aktivovať si novú SIM kartu vo formáte eSIM priamo z mobilnej aplikácie. Výhodou tohto riešenia je, že nemusíte čakať na doručenie SIM karty poštou alebo kuriérom. Vašu novú eSIM kartu si aktivujete v priebehu pár minút po aktivácii priamo v telefóne, ktorý podporuje technológiu eSIM.

S možnosťou rýchlej aktivácie eSIM karty s novým mobilným paušálom prišiel ako prvý Telekom s programom SWIPE. Teraz sa pridáva aj operátor O2, ktorý sprístupnil aktiváciu eSIM karty pre digitálneho operátora Radosť. eSIM kartu si môžu aktivovať noví aj existujúci zákazníci.

Proces aktivácie a nastavenia eSIM je jednoduchý a rýchly. Stačí pár kliknutí v mobilnej aplikácii Radosť. Okrem už spomenutých výhod (aktivácia kdekoľvek a kedykoľvek, okamžité doručenie) patrí medzi ďalšie výhody možnosť používať viacero telefónnych čísel v jednom zariadení a lepšia bezpečnosť. Nakoľko je eSIM karta zabudovaná priamo v zariadení, je menej pravdepodobné, že bude fyzicky odstránená alebo stratená.

Aktivácia eSIM karty v Radosti

  1. V appke Radosť si vyberte možnosť „Objednať eSIM“ (noví zákazníci) alebo „Výmena plastovej SIM za eSIM“ (existujúci zákazníci).
  2. Postupujte podľa inštrukcií v mobilnej aplikácii.
  3. Na pozadí prebehne overenie, či konkrétne zariadenie eSIM podporuje, a ak áno, nasleduje rezervácia eSIM na serveri poskytovateľa služby, inštalácia eSIM a nakoniec aktivácia.

Zdroj: Radosť

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit