O2 prezradilo, ako budú fungovať jeho paušály v krajinách EÚ po 13. 6.

Operátor O2 oznámil, že od 13. júna 2017 môže 1,9 milióna jeho zákazníkov volať, SMS-kovať a využívať svoj dátový balík v celej EÚ ako doma. To sa týka O2 Paušálov aj predplatených kariet O2 Fér a O2 Voľnosť.

V prípade dátovo orientovaného paušálu O2 Dáta bude časť dát zadarmo aj v EÚ, nad rámec určitého objemu bude účtovaný roamingový príplatok vo výške 0,00924 eur/MB. Roamingový príplatok sa účtuje aj pri Denných dátach (250 MB za 50 centov) pri predplatených kartách O2 Fér a O2 Voľnosť, avšak od 3. júla až po prečerpaní viac ako 125 MB dát za deň.

O2 Paušál: Môžete využívať všetky minúty, SMS a dáta doma aj v EÚ bez príplatkov

O2 Dáta: V rámci služby O2 Dáta sú ceny za minútu hovoru aj SMS rovnaké doma aj v EÚ. V prípade dátových balíčkov je časť dát dostupných v EÚ bez príplatku, viď. tabuľka

O2 Fér: Aj O2 Fér má všetky ceny rovnaké doma a v EÚ. Dátové balíčky je možné využívať bez príplatkov aj v EÚ. Výnimkou je Denný internet, kde sa účtuje príplatok za 1 MB, avšak od 3. júla až po prečerpaní viac ako 125 MB dát za deň.

O2 Fér

Zhrnutie

O2 aplikovalo reguláciu EÚ podobne ako Telekom. Paušály je možné v plnej výške využívať doma aj v krajinách EÚ. Príplatky sa aplikujú iba za dáta a to iba po prekročení určitého objemu dát dátových paušálov O2 Dáta, resp. v rámci Denných dát pri predplatených kartách O2 Fér a O2 Voľnosť.

Aj O2 bude monitorovať prevádzku a správanie používateľov. Je potrebné, aby používatelia za obdobie 4 mesiacov využili minimálne 51% jednotiek (dáta, SMS, volania) na území SR.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Predplatenú kartu O2 Voľnosť si budete môcť kúpiť aj v roku 2018. Ponúka hovory za 10 centov a to aj v EÚ (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit