Operátor chcel pôvodne účtovať príplatok za všetky dáta, ktoré by ste v rámci služby Internet na deň využili v EÚ.

O2 prináša svojim zákazníkom od 3. júla možnosť surfovať na internete v krajinách EÚ už aj s balíčkom Internet na deň. Bez príplatku môžu v zahraničí využiť až polovicu celkového objemu, teda 125 MB dát. Túto zmenu chválime, operátor pôvodne účtoval príplatok za všetky dáta, ktoré ste v rámci služby Internet na deň využili v EÚ.

Služba Internet na deň je k dispozícii automaticky na každej aktivovanej SIM karte s programom O2 Fér alebo O2 Voľnosť. Pre aktiváciu stačí, aby si zákazník povolil prístup na internet.

Služba stojí 0,50 eur a obsahuje 250 MB dát na deň na Slovensku a v ČR. V krajinách EÚ, Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande môžete po novom denne využiť polovicu balíčka, teda 125 MB bez príplatku. Po prečerpaní tohto objemu sa začne účtovať roamingový príplatok vo výške 0,00924 eur/MB.

O2 od 3. júla taktiež ruší možnosť internetu s obmedzenou prenosovou rýchlosťou po vyčerpaní dátového balíčka. Používatelia však majú na výber viacero možností, ako využívať internet ďalej aj po prečerpaní balíčka a bez obmedzenia rýchlosti. Okrem manuálnej obnovy dátového balíčka môžu využiť aj službu Datahit, ktorá okrem automatickej obnovy zároveň prenáša neminuté dáta do nasledujúceho mesiaca.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: O2: Od 13. 6. môžete využívať naše služby v EÚ ako doma. Bez príplatkov (Doplnené)

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit