Operátor medziročne takmer zdvojnásobil svoje 5G pokrytie.

O2 oznámilo, že v priebehu roka 2023 pokrylo 5G sieťou viac ako 800 nových lokalít. Vďaka tomu medziročne takmer zdvojnásobilo 5G pokrytie – z 37 % na viac ako 70 % populácie Slovenska.

Operátor v tlačovej správe uvádza, že okrem rozširovania 5G siete modernizuje celú sieťovú infraštruktúru. Jeho zákazníci by to mali pocítiť na kvalite pripojenia. Tento proces spolu s ohláseným vypnutím zastaralej 3G siete, využitím uvoľnených frekvencií a plánovaným zdieľaním infraštruktúry s partnerským operátorom vytvára podmienky pre vybudovanie najmodernejšej mobilnej siete od O2.

Pripomeňme, že 5G sieť prináša výhody vo všetkých aspektoch – či už ide o volania, alebo stabilné a rýchle dátové pripojenie. Prechod na vyššiu rýchlosť znamená lepší používateľský zážitok z dátovania, telefonovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí. Najnovšie technológie umožňujú rýchlejšie načítavanie webových stránok či mobilných aplikácií, a tiež kvalitnejší zvuk počas telefonovania.

Pre využívanie 5G siete sa musíte nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Tiež je potrebné používať zariadenie s podporou 5G. O2 uvádza, že zo štatistík vidno, že každý mesiac narastá počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením. V decembri 2023 predstavoval podiel týchto zariadení v O2 sieti 24,3 %, čo predstavuje medziročný nárast o takmer 10 % – v decembri 2022 to bolo 14,6 %.

Všetky potrebné informácie o 5G sieti nájdete na stránke o2.sk/5G.

O2 5GZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
O2 5G

Zdroj: O2 (1, 2)

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit