Služba bude dostupná od 5. apríla 2016.

O2 predstavil novú službu Datahit, ktorá je doplnkom k existujúcim službám mobilného internetu. Aktivácia služby je zadarmo, jej využívanie taktiež (prenos dát) a v prípade potreby platíte iba za automatickú obnovu dát. Poplatok sa v tomto prípade odlišuje na základe vášho balíka mobilného internetu. Cenník služby je uvedený nižšie.

Cenník služby pre jednotlivé programy od O2

Cenník služby pre jednotlivé programy od O2

Princíp služby Datahit je založený na tom, že používatelia čoraz viac využívajú mobilný internet. Priemerná spotreba na používateľa rastie a O2 prostredníctvom novej služby reaguje na nedostatky aktuálnej ponuky operátorov – predplatíte si balík dát, ten miniete pár dní pred koncom fakturačného obdobia a následne „živoríte“ so spomaleným internetom, pretože sa už neoplatí dobiť dátový balík.

Datahit má dve hlavné funkcie. Ak si aktivujete túto službu, O2 vám automaticky prenesie nevyužité dáta z vášho dátového balíka do ďalšieho mesiaca. A v prípade, že dátový balík miniete, automaticky sa obnoví za nižší poplatok. Ak máte napr. O2 Fér s balíčkom Internet L, ďalších 1 GB dát získate za poplatok 3 EUR.

DATAHIT je možné aktivovať prostredníctvom SMS správy alebo cez Moje O2

Datahit je možné aktivovať prostredníctvom SMS správy alebo cez Moje O2

Aj v tomto prípade platí, že nevyužité dáta sa prenesú do ďalšieho mesiaca. Vždy je však možné preniesť nevyužité dáta iba do ďalšieho mesiaca. Inak povedané, ušetrené dáta z apríla, ktoré neminiete v máji sa vám už do júna neprenesú. Prenesú sa však nevyužité dáta z mája. V rámci spotreby sa najskôr využijú prenesené dáta, až potom sa začne míňať aktuálny dátový balík. Podmienkou pre prenos dát je aktivácia dátového balíka aj v ďalšom mesiaci.

Používateľ je informovaný o tom, ak sa dátový balík minie a dáta sa mu automaticky obnovia. Automatické obnovenie dát nie je možné vypnúť, pokiaľ je služba Datahit aktívna. Je však možné nastaviť limit, aby sa počas jedného mesiaca neobnovili dáta viac ako 3-krát. Aj v prípade služby Datahit platí, že mobilné dáta môžete čerpať v Českej Republike.

Služba Datahit je už automaticky prítomná v nových aktiváciách dátových balíčkov programov O2 Paušál, O2 Fér a O2 Internet s bonusom Mini. Aktivácia a deaktivácia služby je možná všetkými kanálmi, teda priamo na predajni, prostredníctvom infolinky, SMS správy, portálu Moje O2, či prostredníctvom aplikácie Moje O2.

Úpravou vlastnosti dátových balíčkov prináša O2 tiež novinku pre službu Internet na deň. Po novom si zákazníci budú môcť aktivovať automatickú obnovu aj pre túto službu, avšak bez možnosti prenosu dát. Viac informácií nájdete na www.o2.sk.

Pozrite si video s predstavením služby Datahit:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit