Doplnené 23. 11. 2015: O2 rozširuje pokrytie 4G sieťou aj v meste Martin.

Doplnené 18. 11. 2015: O2 rozširuje pokrytie vlastnou 4G sieťou na metropolu východu – Košice. Zákazníci O2 tak môžu vo svojich smartfónoch a tabletoch využívať super rýchly 4G internet, kdekoľvek sa v Košiciach nachádzajú. Operátor prináša možnosť sťahovať dáta priemernou rýchlosťou okolo 25 Mbps a odosielať ich priemernou rýchlosťou okolo 15 Mbps.

Pôvodný článok 12. 11. 2015: Výmena karty je zdarma. Možnože ju už máte. Operátor tento rok pokryje 13 najväčších miest Slovenska.

O2 rozširuje pokrytie vlastnou 4G sieťou na hlavné mesto Bratislava. Zákazníci O2 tak môžu vo svojich smartfónoch a tabletoch využívať 4G internet, kdekoľvek sa v Bratislave nachádzajú. Operátor prináša možnosť sťahovať dáta priemernou rýchlosťou okolo 25 Mbps a odosielať ich priemernou rýchlosťou okolo 15 Mbps.

„Ako sme sa zaviazali, po Trnave prinášame 4G internet do ďalšieho mesta. Pokrytie najrýchlejšou mobilnou sieťou sme rozšírili na hlavné mesto. Naši zákazníci tak môžu pohodlne surfovať v 4G už napríklad aj na bratislavskej Kolibe, či v Podunajských Biskupiciach. V tomto roku tak budú môcť v 4G surfovať obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku, čím pokryjeme 25% populácie. Do konca budúceho roka chceme pokrytie touto sieťou zvýšiť na takmer 60 % populácie,“ hovorí Martina Jamrichová, hovorkyňa O2. 

TIP: Pozrite si našu reportáž zo spustenia 4G siete v Trnave

Ak ste zákazníkom O2, 4G internet môžete používať automaticky. Bez nutnosti aktivácie služby a bez extra poplatkov. Podmienkou je nachádzať sa v pokrytí 4G sieťou od O2, mať LTE SIM kartu, k tomu mobilný telefón alebo tablet s podporou 4G a aktivovaný dátový balík.

Či máte LTE SIM kartu si overíte jednoducho. Stačí poslať bezplatnú SMS na 99 222 v tvare 4G. Výmena SIM karty je zdarma, už dnes ju má podľa slov operátora viac ako 50% zákazníkov.

O2 si v súvislosti so spustením 4G siete pripravilo program O2 Internet s bonusom, ku ktorému dostanete 7 GB dát a bonus na kúpu zariadenia vo výške 264 EUR. To všetko za 20 EUR mesačne. K dispozícii je aj program O2 Internet s bonusom Mini. V tomto prípade za 9 EUR mesačne získate 1 GB dát a cenový bonus vo výške 96 EUR. Ďalšie informácie sú dostupné na webe operátora.

4G sieť od O2 sme nedávno vyskúšali v Trnave

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit