Toto je telefón, ktorý operátor O2 Slovensko označuje ako telefón pre seniorov, a to právom.

Je to model s veľkými tlačidlami, bielo-zeleným podsvietením a extra hrubými popismi klávesov. Telo je pogumované a veľmi príjemne sa drží v ruke. Displej používa veľké ovládacie prvky. To znamená, že popri dvoch riadkoch na kontakty sa zobrazia aj dostatočne veľké ovládacie prvky. Štandardne ponuku menu ovládate tlačidlami s obrázkami telefónov. S nimi vstupujete aj do menu.

Telefón je určený na klasickú veľkosť SIM karty a podporuje aj pamäťové karty. Dá sa prepojiť s počítačom a využiť ho ako pripojenie cez COM port alebo ako čítačku kariet. Má vstavané FM rádio, ktoré funguje aj bez slúchadiel. To je vynikajúce, odhliadnuc od tohto, že v balení slúchadlá nie sú. Na zadnej strane je tlačidlo SOS, ktoré umožní zavolať a poslať SMS až piatim ľuďom.

Po jeho stlačení a dlhšom podržaní sa zároveň rozozvučí siréna. Na hornej hrane je LED dióda, ktorá sa zapína posuvným prepínačom na boku telefónu. Páčilo sa nám aj použitie nabíjacej kolísky. Tá je súčasťou balenia.

Cena: 26 € plná suma / 2 € pri programoch O2 Paušál, O2 Dáta
Zapožičal: O2 Slovensko

Verdikt

O2 ST 100 je jasná voľba, ak potrebujete telefón pre staršieho človeka. Dobre sa ovláda, má nabíjaciu kolísku a cena je super. Tento spôsob vyhotovenia aj funkčnej výbavy sme pre danú cieľovku ocenili.

Parametre telefónu:

Model telefónuO2 ST 100 
Formát SIM kartySIM
Displej1,8″, 262 000 farieb / 128 × 160
Regulácia podsvieteniaáno, manuálna
Slot na pamäťovú kartumicroSD do 32 GB
Bluetooth, USBnie, áno
Dátová sieťTriBand, 2G
Fotoaparátnemá
Počet kontaktov100
LED svetlo / audio konektoráno, áno
Akumulátor [mAh]600
Pohotovostný režim [hod]220
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]114 × 51 × 14 / 79
ZapožičalO2 Slovakia
Cena [EUR s DPH]26

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017 ako súčasť väčšieho testu telefónov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MAXCOM Strong MM916: Odolný telefón s klávesnicou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.