Vďaka patentovaným filtrom zničia dizajnové čističky vzduchu Roger vírusy, baktérie, peľ, prach a iné škodlivé látky, ktoré sú až 313-krát menšie ako ľudský vlas. Momentálne tvoria rodinu čističiek Roger tri modely Roger Little, Roger a Roger Big. Líšia sa objemom vyčisteného vzduchu za jednotku času, počtom inštalovaných filtrov a samozrejme cenou. Fungujú aj proti vírusom chrípky A a koronavírusu.

Reálny výkon čističiek vzduchu Roger potvrdzujú nezávislé certifikáty a testy AIRMID, TÜV a ECARF z európskych laboratórií. My sme tieto čističky už predstavili v Teleráne na Markíze.

Čističky vzduchu Roger ako jediné na trhu zachytia škodlivé častice až do veľkosti 0,255 mikrometra. Nezávislý test v laboratóriách AIRMID tiež potvrdil, že čističky vzduchu Roger filtrujú až 99,9 % všetkých vírusov chrípky A zo vzduchu za 60 minút. Do skupiny týchto vírusov patrí španielska chrípka (H1N1, H1N2), ázijská chrípka (H2N2) a hongkonská chrípka (H3N2). Testovanie na koronavírus v tomto laboratóriu bolo úspešne dokončené, jeho účinnosť bude doložená certifikátom.

Objem vyčisteného vzduchu, ktorý čistička vzduchu prefiltruje (CADRsúvisí s veľkosťou veľkosti miestnosti, v ktorej je čistička nasadená. Rýchlosť čistenia vzduchu pri najvyššom modeli Roger Big až 736 m3/hod. Tento najvyšší model dokáže v miestnosti s plochou až 104 m2 vymeniť vzduch už za 20 minút. Stredný model s jednoduchým názvom Roger vymení za rovnaký čas vzduch v miestnosti s plochou 66 m2 a najmenší Roger Little za 20 minút prefiltruje vzduch na rozlohe 33 m2.

Úľava pre alergikov

Certifikované európske centrum pre výskum alergií (ECARF) nezávislým testom potvrdilo, že čističky vzduchu Roger úplne vyhovujú potrebám alergikov a astmatikov. Prostredníctvom Dual Filtra odstraňujú okrem znečisťujúcich látok aj drobné peľové čiastočky a prach.

Investujte do protipeľových sieťok a v obytných priestoroch, najmä v spálni, majte nonstop pustenú čističku s kvalitným HEPA filtrom a zvlhčovač vzduchu s kvalitnými filtrami, aby ste mali počas spánku správnu vlhkosť vzduchu. Samotná WHO potvrdila, že aj ochorenie Covid-19 sa šíri vzduchom v uzavretých priestoroch pomocou prachových častíc,“ radí MUDr. Katarína Bergendiová z ImunoVital Centra.

Filtre zachytia škodlivé častice 313-krát tenšie ako je hrúbka ľudského vlasu

Textilný prateľný predfilter dotvára dizajn čističky a zároveň efektívne odstraňuje zo vzduchu veľké prachové častice. Integrovaná technológia Sanitized zabraňuje množeniu baktérií a mikróbov vo filtri. Dual Filter predstavuje kombináciu HEPA H12 filtra a aktívneho uhlíkového filtra. Vďaka nemu čističky vzduchu Roger zachytia 100 % veľmi jemných častíc väčších ako 0,255 mikrometra. HEPA filter zachytí nielen peľ a prach, ale i mimoriadne jemné častice ako sú nebezpečné vírusy a baktérie. Uhlíková časť filtra odstráni nepríjemné pachy (výpary z varenia alebo cigaretový dym), škodlivé plyny (najmä výfukové plyny áut) a prchavé látky (výpary z chemických čistiacich prostriedkov používaných v domácnosti). Textilný predfilter a Dual Filter sú súčasťou každej čističky vzduchu Roger.

Ako voliteľné príslušenstvo si môžu zákazníci vybrať aj precíznejší Dual Filter s HEPA H14, ktorý odstráni až 99,995 % škodlivých častíc väčších ako 0,01 mikrometra. Je vhodný na filtrovanie nebezpečných vírusov, vrátane koronavírusu. Vďaka svojej vyššej hustote dokáže vzduch v miestnosti vyčistiť rýchlejšie a efektívnejšie.

Inteligentné čističky Roger s WiFi

Po spárovaní čističky vzduchu Roger s mobilnou aplikáciou Smart Life dokážete všetky funkcie čističky vzduchu ovládať cez mobilný telefón. Môžete čističku na diaľku vypnúť a zapnúť, spúšťať nočný i automatický režim. Aplikácia umožňuje nastaviť výkon zariadenia i časovač. Navyše je cez aplikáciu dostupná funkcia rodičovského zámku, ktorou deaktivujete ovládací panel čističky. Stávalo sa, že deti omylom vypli čističku. 

V automatickom režime zariadenie monitoruje pomocou snímačov kvalitu ovzdušia a upravuje svoj výkon podľa aktuálnej kvality vzduchu. Čím je znečistenie vzduchu v byte či kancelárii vyššie, tým vyšší je výkon čističky. Inteligentný časovač filtra HEPA RESET sám pomocou panelu ale aj mobilnej aplikácie upozorňuje, kedy je potrebné Dual Filter vymeniť. Aby vás svetelné LED diódy na ovládacom paneli počas noci nerušili, dajú sa stlmiť jediným dotykom. 

Pomocou troch farieb svetelného indikátora (modrá, oranžová a červená) informuje čistička vzduchu o aktuálnom znečistení v miestnosti. Presnú hodnotu znečistenia pevnými prachovými časticami PM2.5 môžete sledovať v pripojenej aplikácii. 

Čo sa starať o filtre?

Vonkajší prateľný filter je vhodné vyprať za 1 až 2 mesiace, v prípade alergikov každý mesiac. Samotný HEPA filter sa vymieňa a to v intervale 8 až 12 mesiacov podľa znečistenia. Jeho cena je volená tak, aby ste si ho vymenili. Inak totiž čistenie vzduchu nemá význam.

Nezvyčajný dizajn a vysoká švajčiarska kvalita

Švajčiarski produktoví dizajnéri vdýchli celej rodine Roger vzduchu unikátny dizajn. Vďaka nemu sú tieto čističky neprehliadnuteľným kúskom v domácnostiach i kanceláriách. Minimalistické ovládanie dizajnových čističiek vzduchu je skryté vo vrchnom paneli. Aktivujete ho stlačením vypínača alebo keď po ňom zľahka prejdete prstom. Pritom ide o kompaktné zariadenia.

Rodina Roger: Little, Big a štandard

Nadštandardné servisné služby

Kúpou produktov Stadler Form získavate aj prémiové servisné služby. Zahŕňajú kontakt so zákazníkom, bezplatné vyzdvihnutie a vrátenie reklamovaného tovaru a garanciu vybavenia reklamácie maximálne do 12 dní.** 

Nová generácia čističiek vzduchu Roger vrátane príslušenstva bude dostupná na stadlerform.sk od 1. mája 2021. Predajná cena čističky vzduchu Roger Little je 289 €, Roger bude k dispozícii v cene 399 €Roger Big za 599 €. Uvedené ceny sú s DPH.

Poznámky:

* Testované v testovacej komore s objemom 28 m3.

** Uvedený čas je garantovaný pri nahlásení reklamácie na stadlerform.sk/servis.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.