Spoločnosť Google umožní nahliadnuť do histórie úprav recenzií, ktoré používatelia vkladajú k jednotlivým aplikáciám.

Nová funkcia zobrazí každú zmenu, ktorú používateľ v hodnotení uvedie. Pokiaľ si nebudete želať, aby ostatní používatelia videli túto históriu, tak stále bude možnosť ju odstrániť. Tento prvok sa objavil v Obchode Play po ukončení redizajnu mobilnej a desktopovej verzie obchodu s aplikáciami.

Chráňte svoje súkromie a súbory v smartfóne s ESET Mobile Security. Stiahnite si aplikáciu cez Google Play.
Nahliadnuť do histórie úprav v recenzovaných aplikáciách používateľmi, umožní ostatným získať komplexnejší pohľad na vývoj a stabilitu konkrétnej aplikácie. Neraz sa stalo, že používateľ zavítal na stránku aplikácie v Obchode Play v momente, keď zlou aktualizáciou získava aplikácia samé zlé hodnotenia. To môže odradiť veľa používateľov ku stiahnutiu tejto, inak dobrej aplikácie.

Históriu úprav hodnotenia aplikácií mohla v minulosti vidieť iba osoba, ktorá recenziu vytvorila, ako aj osoba, ktorá bola autorom aplikácie. Zmena sa javí, že je dostupná iba v mobilnej aplikácii Obchodu Play a nie vo verzii pre stolné počítače.

U nás v redakcii sme funkciu náhľadu do histórie zaznamenali, ale nová rozšírená možnosť sa zobrazí len v prípade, pokiaľ existuje od používateľa viac ako jedna recenzia danej aplikácie.

Princíp fungovanie je jednoduchý. Stačí kliknúť na trojbodku napravo recenzie a zobrazí sa klasická ponuka hodnotenia recenzie. V ponuka sa nachádza, že môžete označiť recenziu ako Neužitočnú, Nevhodnú, alebo ako Spam. Pokiaľ exituje história úprav, zobrazí sa aj možnosť náhľadu, Zobraziť históriu úprav.

zdroj: androiauthority

Prečítajte si aj:

Subway Surfers dosiahol historický rekord. Jednu miliardu stiahnutí v obchode Google Play

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.